Lesd el a nagyi titkos receptjeit!

2016.január.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az alábbi két finomságot már biztos jól ismered a családi összejövetelekről. Tanulj meg te is, akárcsak a nagyid vagy a mamád, tökéletes pitét készíteni! Most két megunhatatlan klasszikust ajánlunk erre a hétvégére.

Lesd el a nagyi titkos receptjeit!
Fotó: Thinkstock

Amerikai almás pite

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 17 dkg puha vaj, 6 evőkanál jeges víz. A töltelékhez: 1,5 kg alma, 12 dkg cukor, 5 dkg barnacukor, 2 evőkanál liszt, 1 citrom leve és héja, 1 csipet szerecsendió, 1 evőkanál tej
Így készítsd el:

A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval keverd el, a jeges vízzel és a vajjal gyúrd össze, és tedd a hűtőbe. Az almát hámozd meg, magozd ki, vágd cikkekre, és tedd citromos vízbe. A töltelékhez keverd össze a cukrot, a barnacukrot, a lisztet, a citromhéjat és a szerecsendiót. Az almát csepegtesd le, szórd meg a keverékkel, óvatosan forgasd össze. A tésztát oszd két részre, az egyikkel bélelj ki egy piteformát, villával szurkáld meg, szórd rá a fűszeres almát, egyengesd el rajta. Végül nyújtsd ki a maradék tésztát, vágd csíkokra derelyeszaggatóval, és rácsozd az alma tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben süsd tíz percig, majd 180 fokra mérsékelt hőfokon süsd további hatvan percet.

Túrós pite

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg sima liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1-2 evőkanál tejföl, 1 csomag sütőpor. A töltelékhez: 1 kg félzsíros tehéntúró, 3+1 db tojás, 15 dkg cukor, 1-2 evőkanál tejföl, 2 dl tej, 1 db kezeletlen citrom reszelt héja, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 csapott evőkanál búzadara, 1 csipet só, mazsola
Így készítsd el:

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készíts egy vanília pudingot, ehhez három tojást válassz ketté, a sárgáját tedd egy közepes lábosba, add hozzá a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt és habverővel, jó alaposan keverd ki fehéredésig. Add hozzá a tejet és folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni. A túrót tedd egy nagyobb tálba, reszeld bele a citrom héját, tedd bele a tejfölt, a búzadarát, és a már kihűlt vanília pudingot. Az egészet, gépi habverővel jó alaposan keverd ki. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, felezd el és lisztezett munkalapon, nyújtsd tepsi méretűre és helyezd bele a tepsibe. A tojások fehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral és egy csipet sóval. Óvatosan keverd hozzá a túróhoz, szórj bele egy kevés mazsolát, és az egészet simítsd rá a tésztára. A tészta másik felét is nyújtsd ki és helyezd rá a töltelékre. A tetejét kend meg egy felvert tojással és szurkáld meg egyenletesen villával. Előmelegített sütőben, süsd 190 fokon 35-40 perc alatt készre. Miután megsült, hagyd hűlni, majd vágd kockára és a tetejét szórd meg porcukorral.

Fotó: Thinkstock
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője