Lesd el a profi séf titkos receptjét!

2016.április.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Pohner Ádám 2016-ban másodszor vett részt a Bocuse d`Oron gasztronómiai versenyen. Jelenleg, a legfiatalabb valaha indult versenyző, aki két csodás eredménnyel is büszkélkedhet. Bocuse d`Or Hungary 2016 - Ezüst, Legjobb és legszebb haltál díj és a Bocuse d`Or Lyon 2015 - Chef de Commis díjazottja egy nagyon különleges főétel receptjét mutatta meg nekünk. Próbáld ki te is!

Osztriga vinaigrette

Hozzávalók: 120 ml osztrigaszósz, 150 g barna cukor (demerara), 150 g lime lé, kis darab gyömbér, chili
Így készítsd el:
A cukrot a lime-al forrald fel. Ha egyet rottyant, és add hozzá forrón az osztigaszószt, tedd bele a durvára vágott gyömbért és egy kis darab chilit, majd hagyd lefóliázva kihűlni.

Sült padlizsános panna cotta

Hozzávalók: 2 kg padlizsán, 1 liter tej, 1 húzásnyi lime héj, 1 durva darab gyömbér, zselatinlap
Így készítsd el:
Süsd a padlizsánt 180 fokon 45 percig egészben. Majd vágd ketté és tejben a lime héjjal és a gyömbérrel tedd fel szépen lassan főni egy órára. Ezután szűrd le és a tejet adagold hozzá a kiáztatott zselatinlaphoz dl/1 zselatinlap arányban. Végül öntsd az adott formába és tedd a hűtőbe, míg meg nem dermed.

Sült kápia paprikás lencseragu
Hozzávalók: 200 g lencse, 0,5 liter alaplé (csirke, hal, zöldség stb.), 3 db kápia paprika, friss petrezselyem, snidling, sós citrom, magos mustár, kapribogyó, osztriga vinaigrette
Főzd meg a lencsét az alaplében. A kápia paprikát süsd 180 fokon 45 percig, amíg kis színt nem kap, majd lefóliázva hagyd kihűlni. Húzd le a héját, magozd ki és vágd durva kockára. Közben vágd finomra petrezselymet, snidlinget és sós citrom héját (1 húzásnyit), valamint kapribogyót és mind add a főtt lencséhez 1 evőkanál magos mustárral. Tálald tányérra és öntsd le még az osztriga vinaigrette-el és tálald rá a padlizsános panna cottát.

Póréhagymahamu

Hozzávalók: 4-5 szál póréhagyma
Póréhagymának vágd le az esetlegesen fakuló zöld színét, hosszában vágd ketté és szedd szálaira. Sütőben süsd feketére, amíg minden része egyenletesen fekete lesz. Turmixold össze.

Ördögszekérgombába töltött póréhagymahamus kecsege
Hozzávalók: Tetszés szerint kecsege, ördögszekérgomba, só, citormhéj
A halat filézd illetve alaposan bőrözd le, és vágd le az alsó zsíros részt is. A filéket hosszában, az oldalvonaluknál vágd ketté, formázd a gerincrészeket egyforma hosszúra, a leeső halrészeket összevágva a fagyasztóba, a gerincrészeket pedig tedd 8 %-os sóoldatba 20 percre.

Ördögszekérgombákat vágd úgy, hogy a kalapja alatt kb 2 cm tönk legyen, egy oldalát vágd le. Mandolinon vagy reszelőn szeleteld vékonyan, és a szeleteket tedd egy sütőpapírra úgy, hogy félig fedjék egymást. Szórj rá sót, majd fedd le egy másik sütőpapírral, vákumozd le, és főzd 5 percig forrásban lévő vízben, majd hűtsd le. Ha megvagy, bontsd ki, itatasd le alaposan a vizet, tedd kihúzott fóliára.

A töltelékhez a fagyos halat, először daráld le húsdarálón, majd turmixold termomixben tejszínnel simára, passzírozd át, tegyél hozzá reszelt citrom héját, sót és póréhagymahamut hozzá. Állítsd össze a halat: a leitatott gombaszőnyeget vékonyan kend le töltelékkel illetve a póréhagymahamuval, tedd rá az egyik gerincet, kend át a töltelékkel, póréhagymahamuval, majd helyezd rá a másik gerincrészt. Szorosan tekerd fel, kösd meg a végüket. Főzd 60C-on 20 percet készítjük, majd legalább 10 percig hagyd pihenni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője