Lilu: ,,Hajnalban van, hogy a legvadabb internetes fórumokon kötök ki"

2019.március.6.

Lilu második gyermekét várja, és mint a legtöbb kismama, amikor hajnalban nem tud aludni, van, hogy különböző fórumokon olvasgat. Többek között arról, hogy mit szabad és mit nem szabad magára kennie, megennie egy terhes nőnek. A legelvetemültebb kérdés, amivel találkozott, az volt, hogy ha valaki piros körömlakkot ken magára, akkor vajon piros lesz-e a gyerek… Anyaságról, családdá válásról és a nőiesség megéléséről mesélt Lilu mellett Mádai Vivien, Epres Panni, és a férfi nézőpontot képviselő Bálint Ádám.

Kihívásként, életcélként, feladatként élik meg a feléjük megfogalmazott elvárásokat a magyar nők. Ez derült ki a Rossmann és a Millward Brown közös kutatásából. De vajon ki támasztja az elvásárokat? Kinek akarunk megfelelni és hogyan és honnan kaphatunk ehhez támogatást? Ennek kapcsán osztották meg tapasztalataikat a családos hírességek.

Amikor ott állsz a plusz kilókkal egy terhesség után, és nézegeted magad a tükörben, és nem tetszel magadnak, felteszed a kérdést, hogy hogyan tetszhetnék így másnak? – dobta fel a kérdést Lilu. Bálint Ádám pedig gyorsan le is csapta azzal, hogy a feleségét ő akkor is szexinek találta, amikor éppen babát várt: Én gyönyörűnek láttam a feleségem a plusz kilókkal is. És egyébként is milyen jogon mondtam volna neki, hogy menjen edzeni, vagy éppen figyeljen jobban oda az étkezésekre? Hiszen ő adott életet három gyönyörű gyermekemnek. Amikor benne már ott volt az igény, hogy szeretne sportolni vagy diétázni, akkor vigyáztam a gyerekekre amíg edzett vagy épp megfőztem a vacsoráját. A kezdetektől minden feladatot megosztottunk. Nem voltak női-férfi feladatok, pontosan tudom, mit kellett tennem, ha beteg a gyerek, és felváltva keltünk hozzájuk éjszaka.

Mádai Vivien anyukaként van élete legjobb formájában. Saját bevallása szerint az anyaságban találta meg a nőiségét. Szó szerint belenőttem az anyaságba. Nagy útkereső voltam, színes hajakkal, sok szélsőséggel, de úgy érzem, amikor anyuka lettem, lenyugodtam. Úgy érzem, van miből építkezni, még akkor is, amikor sütőtök püré lógott a hajamból. Hozzáteszem, az első évben az volt a legfontosabb szempont, hogy a gyerekünket életben tartsuk a férjemmel, mi ezt ünnepeltük az első születésnapján.

Liluból is előtörtek az emlékek: A férjem nagyon sokszor elmondja, hogy bárcsak itt lenne már a kicsi, és akkor tudna segíteni. Bár emlékszem, Dávidnál szoptatás közben ott állt mellettem egy kulaccsal és egy szívószállal, hogy négypercenként igyak, mert akkor lesz tejem. Szerintem vagy 16 liter vizet megittam egy nap. Mondtam neki, hogy ezeket most felejtsük el. – mesélte nevetve a műsorvezető. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a férjtől, a családtól azt a támogatást kapjuk meg, amire vágyunk, mert mindenkinek mást jelenthet a nőiesség megélése. Nekem például nagyon jól esett, amikor Dávid három hónapos korában volt egy egynapos forgatásom. Szép sminkben voltam, szép hajban, szép ruhában.

Meghan Markle élete legszebb kismamaruhájában az Ezeregyéjszaka meséit idézi fel

Meghan Markle élete legszebb kismamaruhájában az Ezeregyéjszaka meséit idézi fel

Epres Panni ehhez csatlakozva elmondta, ő például arra vágyott, hogy 24 órában anya lehessen. Náluk a klasszikus férfi-női szerepek működnek. "Éjszaka én keltem fel a gyerekekhez, ha betegek voltak, én adtam nekik gyógyszert, Tibor ilyenkor mindig hátra lépett, hogy az anyai ösztönnel nem tud vitatkozni" – mesélte Panni, majd a nőiesség megélése kapcsán hozzátette: "Az első terhességem alatt 30 kilót híztam, az első öt hónapban folyamatosan rosszul voltam, és csak az evés segített, tehát ettem. A végén szinte mozogni is alig tudtam. Az utolsó este pedig megrepedt a bőr a hasamon, na akkor azt abban a pillanatban nem úgy éltem meg, hogy a világ legcsodálatosabb dolga terhesnek lenni. De ma már szeretem azt a csíkot, mert Mórtól kaptam ajándékba" – tette hozzá Panni.

Mindhárom anyuka elmondta, hogy a férj, a család, a barátok és női közösségek támogatása nagyon fontos abban, hogy visszataláljanak önmagukhoz, vagy éppen megtalálják egy új, sokkal színesebb önmagukat, nőiességüket kismamaként is. "Mindent félretéve azért egy piros rúzs pedig mindig jól jön" – zárta le Lilu a Rossmann Mindig Nő kerekasztal beszélgetését.

A Rossmann Mindig Nő kampányához kapcsolódóan nyereményjátékot is indít: a drogéria arra kéri a nőket, osszák meg a nyilvános profiljukon azt a pillanatot, amikor anyaként, kismamaként is igazi NŐnek érzik magukat. Akik fotóikat a #MindigNŐ és #RossmanNŐ hashtagekkel töltik fel és megjelölik Debreczeni Zitát március 18-án 20:00-ig, exkluzív fotózást nyerhetnek Zita stúdiójában március 26-án. A sminkesről, fodrászhoz és stylistról a Rossmann csapata gondoskodik. A játék szabályzata ezen a linken érhető el: https://bit.ly/2ERykcn

Ez is érdekelhet

Mi történik akkor, ha elfelejted bevenni a fogamzásgátlót?

Mi történik akkor, ha elfelejted bevenni a fogamzásgátlót?

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint