Megérkezett a this is Redy x Kozma Rita plus size menstruációs bugyi kollekció

2022.május.18.

Mitől lehet több egy alsónemű, mint egy kényelmes, csinos ruhadarab? Erre a válasz a this is Redy-nél lapul, akik megalkották azt a menstruációs bugyit, ami nemcsak környezettudatosságra sarkall a fenntarthatóság szellemiségével, hanem támogatja is a nőket a ezeken a napokon. Szabad érzéssel. Kényelemmel. Hogyan lehet mindezt fokozni, hogy még több nő, sőt, minden nő magáénak tudhassa ezt az érzést? Ha eltöröljük a korlátokat és nincs több mérethatár. Ezért született meg a this Redy x Kozma Rita plus size kollekció. Mert nem csak egyféle szépség létezik.

Fotó: Albert Alianna
Fotó: Albert Alianna

“Élj úgy, viseld azt, amiben jól érzed magad, ami számodra kényelmes és szerethető. Intuitív stylistnak vallom magam, az ügyefeleimnél, az olvasóimnál is azt a nézőpontot erősítem, hogy oké, szuper, ha tudod mi előnyös neked és mi nem (ezért született a Plus Size Stílusbiblia könyvem is), de mindenekelőtt azt nézd, hogy mi az, amiben jól érzed magad, ami önazonos veled. Ami tükrözi a személyiségedet, és igen, amivel azonosulni tudsz, akár túl azon is, hogy ez egy számodra tetszetős ruhadarab. Ami olyan értékrenden nyugszik, amire te örömmel és büszkén rábólintasz, hogy: igen, ez én vagyok, ehhez a közösséghez, szellemiséghez csatlakozni szeretnék. Mert ez is fontos, nem csak a termék maga. Testpozitív aktivistaként számomra egy misszió, hogy megértessem az emberekkel, hogy hírül vigyem, nem a számok (kor, súly...) határozza meg az értékeinket, sem a bőrtónusunk vagy éppen az, hogy hova születtünk. A megjelenésünk egyfajta eszköz arra, hogy megmutassuk kik vagyunk, hogy láttassuk azt, teljesen oké, ha másképp gondolkodunk, mint a mainstream trend, és mindennek hangot is adjunk. Ezért olyan különleges ez az összefogás a this is Redy-vel” - hangsúlyozza Kozma Rita, a Plus Size magazin főszerkesztője, aktivista, a this is Redy x Kozma Rita kollekció tervezője.

Molnár Dóra a this is Redy és Kozma Rita stylist a projekt két megálmodója Fotó: Albert Alianna

Miért is volt nélkülözhetetlen ez a kollekció?

Egyre tudatosabbak vagyunk, keressük az újat, a számunkra legmegfelelőbbet, a személyesebbet, ami nekünk, rólunk szól. Ahogy a kollekció modelljei is beszámoltak róla, végre számukra is elérhető a hulladékmentes és kényelmes menstruáció együtt, kompromisszumok nélkül. Már nem elégszünk meg azzal, hogy “ez van, ezt kell szeretni”, kibírjuk azt a néhány napot valahogy. Ha van megoldás arra, hogy egy innovatív, kényelmes és egyben szexi vagy vagány bugyit viseljünk azokon a napokon, akkor miért ne választanánk ezt a lehetőséget. Dönthetünk.

Fotó: Albert Alianna

Valódi nők ihlették

A Redyt valós női igények szülték, akik van, hogy küzdenek a pms-sel, akik ismerik az átázást, akikkel megtörtént már, hogy nem tudtak munkába menni a fájdalmas menstruációjuk miatt és akik elégedetlenek voltak a polcokon lévő menstruációs termékekkel, mert nem fedte le minden igényüket. A plus size kollekcióval pedig a méret tartomány is kibővült, de nem csak az. “A this is Redynél mindig is fontos volt a testpozitív szemlélet átadása, ezért sosem profi modellekkel dolgoztunk együtt, sokféle típusú nő, többféle testalkat szerepel a képeinken. Azonban úgy éreztem egy plus size kollekció nagyon hiányzott már a palettáról. Nem akartam annyival elütni a dolgot, hogy az egyik fazont megcsináljuk 5XL-es méretig, szerettem volna tényleges választ adni a felmerülő igényekre. Ezért felkértem Ritát, hogy alkossunk együtt egy kollekciót, segítsen olyat alkotni, ami valóban a plus size nők kényelméről, igényeiről szól” - részletezi Molnár Dóra, a this is Redy alapítója.

A kollaboráció eredményeként egy olyan kollekció jött létre, amely normalizálja a sokféleséget, támogatja a teltebb nőket abban, hogy szabadon élhessék meg a nehezebb napokat. Hiszen nem szabadna, hogy a súlyunk, az alkatunk bármiben is korlátozzon minket, nem szabadna, hogy megalkudjunk csak azért, mert eltérően nézünk ki. A this is Redy x Kozma Rita egy úttörő kollekció, amely a plus size nőknek esélyt ad arra, hogy megéljék a szabadságot, a magabiztosságot akkor is, amikor - a nem is olyan távoli múltban vagy épp a jelenben is néhány kultúrában - még tabunak vagy szégyenteljes dolognak számított a menstruáció.

Fotó: Albert Alianna

Függetlenség és magabiztosság

“Az INDEPENDENCE bugyikat a normál vérzéses napokhoz alkottuk meg. Ezek a bugyik a tüll részletek által is szexisebbek, hiszen miért is kellene lemondani a szexis, dögösebb megjelenésről a menzesz alatt. A CONFIDENCE bugyik sportosabb, vagányabb fazont kaptak, melyeket az erősebb vérzéses napokra ajánljuk. Mindkét típusú bugyi fekete és magenta színben elérhető és mint ahogy a nevük is mutatja, nem csupán olyan alsóneműk, amelyek ezekben a napokban kényelmesek és csinosak lehetnek számunkra, hanem mögöttes üzenetük is van. Függetlenség, szabadság, bizalom, önbizalom, magabiztosság. Ezek azok az értékek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy elégedettebben és tudatosabban éljünk és mindezt kifejezetten a plus size nők igényeire szabva” - mesél a kollekció darabjairól és a küldetésről Kozma Rita. Hiszen miért is kellene megalkudni, igent mondani arra, amire legszívesebben nemet mondanánk, miért is ne lehetne olyan terméket, ruhadarabot választani akár a nehezebb napokra is, amely mind anyagában, fazonban kényelmes és csinos, mind pedig egy olyan üzenetet hordoz, amivel teljes szívvel azonosulni tudunk.

A kollekció online elérhető magyarországi és külföldi vásárlóknak egyaránt a This Is Redy weboldalán.

Ez is érdekelhet

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő