Meglepő dolgok, amik féltékennyé teszik a párod

2021.január.28.

A párod indokolatlanul ingerlékeny, furcsán viselkedik, a féltékenység jeleit mutatja, pedig egyáltalán nem adtál ár okot? Bizony, a pasid akkor is féltékeny lehet, ha látszólag (szerinted) nincs is oka rá. Isadora Altman, az amerikai pár- és családterapeuta meglepő okokra hívja fel a figyelmet, és azt is elárulja, hogy mit érdemes ilyenkor tenni.

Meglepő dolgok, amik féltékennyé teszik a párod
Fotó: Shutterstock

1. Elkezdtél keményen edzeni

Az Észak-Karolinai Egyetem 2013-as tanulmánya azt mutatta ki, hogy sokszor az egyik partner súlycsökkenése/edzettsége negatív hatással lehet a kapcsolat dinamikájára, különösen, ha az a partner, aki nem a formálódásra koncentrál, úgy érzi, hogy ezáltal ő is nyomás alatt van. Ahelyett, hogy rákényszerítenéd őt a kemény edzésre, kedvesen próbáld meg elcsábítani például túrázni. Ha pedig nem szeretné, ne erőltesd.

2. A csajos esték

A Buffaloi Egyetem tanulmánya szerint az azonos nemű barátaid féltékenység érzetét kelthetik a partneredben, mert ezáltal úgy érezheti, hogy nem ő tölti be az első helyet az életedben. Emlékeztesd rá, hogy ő ugyanolyan nélkülözhetetlen az életedben, mint a csajok.

3. Ebéd egy férfi munkatársaddal

A párod ugyan tudja, hogy nincs semmi közted és a férfi munkatársad között, akivel épp egy közös projekten dolgozol, de mégis furcsán érezheti magát, ha gyakran találkozol vele ebédidőben. Cornell egyik tanulmánya szerint az étkezés ellenkező nemű emberrel - még ha ez teljesen ártatlan is - több féltékenységet okozhat, mintha csak egy kávéról lenne szó. Emlékeztesd a párod, hogy ez nem nagy ügy, vagy hívd őt is magaddal.

4. Hasonló a hobbitok

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói