Megtaláltuk álmaid pitéjét!

2013. november 8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egy finom pite igazi fénypontja lehet a hétvégédnek. Te melyikkel rukkolsz elő?

pite szilvás
Fotó: Thinkstock

Diós-szilvás pite
Hozzávalók: A pitetésztához: 23 dkg liszt, 1-2 evőkanál porcukor, csipet só, 11 dkg vaj, , 1 tojás, 1 evőkanál víz A töltelékhez: 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 11 dkg darált dió, 2,5 dkg liszt, 1 egész tojás + 1 sárgája, reszelt narancshéj, fahéj, szilva A szilvalekváros mázhoz: 2-3 evőkanál szilvalekvár, pici rum, 2-3 evőkanál víz

Így készítsd el:
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba, majd robotgéppel kezd el keverni. Amint kezd összeállni, kézzel még egy kicsit összegyúrhatd, helyezd bele egy piteformába, és tedd pihenni 30 percre a hűtőbe. Helyezz bele nehezékkel töltött sütőpapírt. Süsd előmelegített sütőben, közepes lángon 15 percig. A sütőből kivéve távolítsd el a nehezéket, és hagyd kicsit hűlni. Közben készítheted a tölteléket. A töltelékhez keverd ki a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Keverd hozzá az egész tojást és az 1 sárgáját, majd a darált diót és végül a lisztet is. Addig keverd, amíg sima állagú nem lesz a töltelék. Öntsd az elősütött tésztára, rakd ki a tetejét félbevágott szilvával úgy, hogy a szilva húsos fele legyen felfelé. Süsd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre. A mázhoz főzd össze a szilvalekvárt, a vizet és az ízlés szerinti mennyiségű rumot. Ha megvagy ezzel a forró mázzal kend le a sütőből kivett tészta tetejét. Hagyd a piteformában kihűlni, és már tálalhatod is.

Citromos-bazsalikomos pite

citromos pite
Fotó: Thinkstock

Hozzávalók egy kb. 26-28 cm-es kerek formához: A tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1 csomag bourbon vaníliás cukor, kevés őrölt szerecsendió A töltelékhez: 25 dkg , mascarpone2 csomag vaníliás cukor, fél citrom és fél lime leve, 1 citrom és 1 lime héja, 1 csokor bazsalikom, kevés mentalevél

Így készítsd el:
A tészta hozzávalóit öntsd egy tálba (liszt, cukor, tojás, vaj és szerecsendió), gyúrd jól össze, majd tedd be a hűtőbe addig, amíg a krém elkészül. A krémhez a mascarponét keverd össze a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal és mentával. A tészta kb. 1/4-1/5 részét tedd félre a pite rácsozásához. A maradék tésztát a tepsihez mérten nyújtsd kb. 3 mm vastagra, illessz hozzá peremet is, kb. 3 cm magasra. Ezután kend meg a tojásfehérjével, és 180 fokon, süsd addig, míg aranybarnára pirul a teteje. Vigyázat! Nem kell megvárni, amíg teljesen barna lesz. Ha kész, a krémet simítsd bele a tésztába, a félretett tésztából pedig készíts rá rácsokat. Ezt kb. 150 fokon addig kell sütnöd, amíg a rácsok is megpirulnak.

Keress még több izgalmas pités recepteket a www.mindmegette.hu oldalon!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A velencei festő, aki beleszeretett Magyarországba – Marastoni és az Első Magyar Festészeti Akadémia története

A velencei festő, aki beleszeretett Magyarországba – Marastoni és az Első Magyar Festészeti Akadémia története

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Felejthetetlen kalandok és hűsítő élmények Ausztria legnagyobb vidámparkjában (x)

Felejthetetlen kalandok és hűsítő élmények Ausztria legnagyobb vidámparkjában (x)

Felkészültél arra, ha a mesterséges intelligencia szlengben válaszol? Derítsd ki! (x)

Felkészültél arra, ha a mesterséges intelligencia szlengben válaszol? Derítsd ki! (x)

Az internet nem játék, légy felelős szülő az online térben is! (x)

Az internet nem játék, légy felelős szülő az online térben is! (x)

3 tipp, amivel megelőzheted az egyik legveszélyesebb intimfertőzést! (x)

3 tipp, amivel megelőzheted az egyik legveszélyesebb intimfertőzést! (x)