Mi az az ígéret-gyűrű és milyen hatással lehet a párkapcsolatodra?

2022.január.9.

A promise ring, vagyis ígéret gyűrű fogalma már régóta megjelent társadalmunkban. Az eredeti gondolat egy felettébb romantikus gesztuson alapszik, miszerint eljegyzés előtt a szerelmespár bármely tagja gyűrűt adhat a másiknak elkötelezettsége jelképeként. De valóban ennyi lenne?

Mi az az ígéret-gyűrű és milyen hatással lehet a párkapcsolatodra?
Fotó: Gettyimages.com

Mi is a promise ring, vagyis ígéret-gyűrű?

Egy ígéret, gyűrű átadása hasonló formában már a 16. században is megjelent, azonban akkor még nem így hívták. Az 1970-es évek óta használják a szerelmespárok az eljegyzést megelőző ígéret jelképeként. Tulajdonképpen itt nincsenek szigorú szabályok az átadást tekintve, nem feltétlenül a férfinak kell ajándékoznia, általában egy évnél régebbi kapcsolatban szokták adni a szerelmesek egymásnak. Szimbolikus jelentése pedig az, hogy ugyan még az eljegyzésnél nem tartanak, de hosszú távra terveznek a másikkal, így a promise ring egy fajta „foglaló”. A mézes mázos elgondolás valóban ilyen egyszerű lenne?

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ha már elköteleződünk, egyszerűen miért nem kérjük meg a másik kezét? Persze vannak olyanok, akik nem terveznek házasságot, náluk ez egy megfelelő tárgy lehet ünneplésre. Más párok esetében azonban nem teljesen tiszta a dolog. A 21. században pedig fel kell készülnünk sajnos a csalókra is. „Minden lány álma egy gyűrű” – szokták mondani, és habár ez nem teljesen igaz, azért mégiscsak sokan vágyakoznak rá. Ezt pedig a férfiak ki is tudják használni. Ugyanis több olyan történetet hallhattunk már, amikor egy nagy összeveszés után – ahol gyakran a pasi volt a bűnös – a férfi adu kártyaként dobta be szerelmének a promise ringet, hiszen arra szinte lehetetlen nemet mondani. Ha már megjelenik az eljegyzés gondolata – ugyan nem is azonnal, de a gyűrű átadásával már láthatárba kerül – lecsillapodnak a kedélyek. Ezáltal pedig a férfiak megbocsátást nyernek, a nők pedig csak várják az igazi gyűrűt, vajon mikor jön el? Vegyük figyelembe az ékszerészek szemszögét is! Az is elképzelhető, hogy a gyűrű ajándékozás csak a gyűrűárusok újabb marketingfogása?

Bárhogy is, az eredeti elgondolás igen kedves és romantikus gesztus. Te mit gondolsz? Szerinted a promise ring egy teljesen ártatlan ajándék, vagy érdemes megfontolni az elfogadását?

Szerző: Bán Lilianna

Ez is érdekelhet

Tudod ki volt az első modell, aki vagyonokat keresett?

Tudod ki volt az első modell, aki vagyonokat keresett?

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Sztárhírek

Bella Hadid nyilatkozott a mentális egészségével való küzdelméről

Bella Hadid nyilatkozott a mentális egészségével való küzdelméről