Mi nem igaz a jógával kapcsolatban?

2017.július.26.

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Bár a jóga egyre nagyobb népszerűségnek örvend és a jógázok köre is folyamatosan nő, mégis, még mindig számos tévhit él a közhiedelemben a jógával kapcsolatban. Jógatanárként naponta találkozom olyan vad feltételezésekkel, amelyek szimplán félreértéseken alapulnak. A sok téveszme közül - a teljesség igénye nélkül - most csak a három talán leggyakoribbat szeretném kiragadni és tisztázni.

A jóga elkezdéséhez nem kell, hogy ilyen vagy olyan légy!

Gyakorta hallani: nem vagyok elég, hajlékony, túlsúlyos vagyok, nem vagyok elég fiatal. Mindez nem számít, ezek csak kifogások. A jóga elfogadja BÁRMILYEN is vagy! Nincsenek szabályok, elvárások vagy ítéletek. Akármilyen magas, alacsony, kisebb, nagyobb testű és akárhány éves is vagy, a gyakorlás a javadat szolgálja, mindaddig amíg te nyitottsággal és türelemmel állsz hozzá.

A jóga több, mint egy egyszerű nyújtás!
Ha a jógának csak a fizikai részére koncentrálunk, még akkor is azt kell írnom, hogy címkéknek helye nincs. Hiszen ellentétben a fitnessirányzatokkal, ez nem sorolható egyetlen kategóriába sem. A számos stílusnak és az egyéni tanítási stílusoknak köszönhetően egy óra ezer féle lehet akár izomerősítő, cardio, meditatív vagy éppen terápiás jellegű. Számomra fontos, hogy az órákat személyre, a résztvevők aktuális igényeire szabjam. Ez pedig mindig más, így az órák is abszolút válzozatosak, nincs két egyforma.

A jógaórára NEM csak nők járnak!

Megint egy tévhit, hogy a jóga egy lányos dolog, ami szerencsére kezd átfordulni és egyre több férfivendég látogatja rendszeresen az órákat. Hiszen miért kéne, hogy csak nőknek legyen? A férfiaknak úgyanúgy szükségük van a stresszcsökkentésre, a mozgáskoordináció javítására és a koncentráció fejlesztésére is. Mi több a lelki feltöltődésre is, még akkor is ha ezt a büszkeségükkel olykor jól palástolják.

Ez is érdekelhet

Priger Inez megmutatja a tökéletes őszi szett titkát

Priger Inez megmutatja a tökéletes őszi szett titkát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói