Miért a 30. szülinap a legrémisztőbb a nőknek? Hogy lehet megküzdeni ezzel?

2021.március.14.

A 18. életévedet betölteni felemelő, felszabadító és igazán örömteli érzés. Úgy érzed, hogy előtted áll az egész élet, és biztos, hogy rengeteg terved van. Na de mi történik évekkel később, amikor betöltöd a bűvös harmincat? Mi minden változik meg? Több felmérés is bizonyítja, hogy a 30. születésnap viseli meg a legjobban a nőket szerte a világon, sokszor komoly lelki problémákat is képes okozni ez a bizonyos születésnap, vagy az azt követő évek. De valóban annyira más lesz minden?

Miért a 30. szülinap a legrémisztőbb a nőknek? Hogy lehet megküzdeni ezzel?
Fotó: Getty Images

Ami biztos, hogy ha betöltöd a harmincat, már van egy kis élettapasztalat mögötted, és valószínűleg sokkal nyitottabban és sokrétűbben gondolkodsz. Nagyon fontos, hogy ne úgy tekints erre az életkorra vagy az azt követő évekre, mintha szorítana az időd, bármilyen tekintetben is. A leggyakoribb aggodalom harmincon felül a családalapítás kérdése.

Először is, ha nincs gyermeked, azt kell tisztáznod magadban, hogy szeretnél-e egyáltalán anya lenni. Az anyaság sokak szemében manapság is társadalmi elvárás, pedig ennek nem szabadnak így lennie. Csakis akkor gondolkozz a családalapításon, ha valóban szívből ezt szeretnéd. Ha te inkább független típus vagy, aki csak a párjával vagy egyedül képzeli el a jövőjét, azzal sincs semmi gond. A lényeg, hogy ha társad van, akkor ebben a kérdésben egyezzen a véleményetek.

Érdemes lehet hinni abban a nézetben, hogy a dolgok majd egyszerűen akkor történnek meg az életedben, ha meg kell történniük, és nem fogsz lemaradni semmiről. Harmincéves korodra már biztos, hogy tisztában vagy az adottságaiddal, így amiben jó vagy, abból próbáld meg a legtöbbet kihozni. Ekkor már jó, ha tudod azt is, milyen dolgokkal érdemes törődnöd, és mik azok, amiket egyszerűen csak el kell engedned. Ha ismered a saját értékeidet és tudod is magad tartani hozzájuk, akkor máris remekül állsz.

Ha rosszul érzed magad amiatt, hogy még nem talált rád az igazi, akkor a folyamatos stresszelés helyett koncentrálj a lazításra. Szánj sok időt a barátaidra, a kikapcsolódásra. Tedd rendbe az otthonodat, hogy igazán jól érezd magad az életteredben. Ha valakit meg kell ismerned, akkor előbb vagy utóbb úgyis megjelenik az életedben, és minden a helyére fog kerülni. Addig is miért ne kezdenél bele valami újdonságba is? Próbálj ki egy hobbit, amivel mindig is szemeztél, vagy vágj bele valami igazán észveszejtő kalandba.

Az életkorod összességében csak egy szám. Ha az éveidet élményekkel töltöd meg, akkor soha nem késhetsz le semmit. Semmi okod a kétségbeesésre, hiszen akár egyedül, akár társsal, de képes vagy csodálatossá tenni az életed, csak tisztában kell lenned azzal, mik azok a dolgok, amik boldoggá tesznek. A fontos az, hogy a lelkiállapotod kiegyensúlyozott legyen, és ne stresszelj amiatt, amit a naptár mutat, hiszen nem a korod teszi azt, hogy mennyire tudod magad jól érezni, ezt soha ne feledd!

Ez is érdekelhet

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő