Mit nézel meg először?

2014.december.3.

Minél inkább közelednek az ünnepek, annál inkább tele vannak az utcák, plázák, üzletek. De vajon mi az első dolog, amit megnézel, ha betérsz valahova? A válasz egyszerű, és mindenkire igaz. A bejáratot.

Talán viccesnek, sőt szinte már hülyeségnek hangzik, mégis nagyon fontos ez a tény. Ugyan sok helyen a be- illetve kijáratot nem ugyanaz az ajtó jelöli, mégis a szó szoros értelmében életbevágó, hogy tudjuk, hol lehet távozni.

Egyszerűen az evolúció által belénk van kódolva, hogy azonnal mérjük fel a lehetséges menekülési útvonalat, hogy ha az életünket veszélyeztető helyzet van, tudjuk, merre fussunk. Ez nagyon jól is van így, sőt, ha belegondolunk logikus is, mégis sok bosszankodásra okot adhat.

Emiatt van ugyanis, hogy általában szeretünk az ajtó közelében letáborozni mondjuk egy előadást hallgatva, vagy amikor felszállunk valamilyen közösségi közlekedési eszközre.

Ha tehát legközelebb épp próbálsz befurakodni a metróba, miközben azon méltatlankodsz, hogy az emberek az ajtótól befele, nem pedig bentről az ajtó fele töltik meg a teret, jusson eszedbe, hogy ez így normális, hisz mindenki a legnagyobb eséllyel akar túlélni.

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói