Nyújts kiemelkedő teljesítményt! 4 tipp, hogy azonnal felhívd a főnököd figyelmét a munkádra

Akár a főnöknek szeretnél imponálni, akár a magánvállalkozásodat akarod sikeresebbé tenned, fontos, hogy kiemelkedj a tömegből. Renée Mauborgne szerte a világon segített már cégeknek és vállalkozásoknak ebben, és most megoszt veled is néhány aranyat érő tippet.

Szeretnél előrelépni a karrieredben? Ezek a taktikák segítenek, hogy fölhívd magadra a figyelmet.

1. Határozd meg pontosan a karriercéljaidat!
Nem titok, hogy abban a munkában leszel igazán sikeres és kreatív, amelyet élvezettel végezel, és akár ingyen is csinálnád. Nem véletlen, hogy annyi álomkarrier növi ki magát egy-egy hobbiból. Mauborgne is azt tanácsolja, hogy fókuszálj inkább arra, mit űznél teljes szívedből, mint arra, milyen karrier lenne a legimpozánsabb a külvilág számára. Ha a foglalkozásod egyben a szenvedélyed is, akkor képes vagy a lehető legtöbb erőfeszítést tenni érte, így pedig valóban megállíthatatlan leszel.

2. Hagyd a versengést, légy inkább kreatív!
Sokan arra figyelnek, mit csinál a konkurencia, mint csinálnak mások, és megpróbálják azt túlszárnyalni. Ez azonban nem kedvez a kreativitásnak, hiszen így nem az innováció köti le az energiáikat, hanem a versengés, rosszabb esetben a másik másolása. Ehelyett azt tanácsolja, hogy koncentráljunk arra, miben tudunk mások lenni, mint a többiek.

3. Végezz nagytakarítást!
Természetesen nem otthon, hanem a munkával kapcsolatos céljaid és az ezekhez kapcsolódó tevékenységek között. Gyakran előfordul, hogy felesleges dolgok, amelyek túl sokat (vagy éppen semmit) nem tesznek hozzá a konkrét célokhoz, rengeteg időt és kreatív energiát vesznek el. Ahelyett hát, hogy még több izgalmasnak tűnő ötlet megvalósításán dolgoznál annak érdekében, hogy kitűnj a tömegből, inkább nézd a nagyobb képet, tudatosítsd magadban, hogy mi a legfőbb célod, és hogy milyen felesleges részfeladatoktól szabadulhatnál meg, hogy hamarabb és hatékonyabban érd el azt.

4. Toborozz hadsereget!
Sokan úgy látják a munka világát, mint egy folyamatos, kiélezett versenyt vagy háborút, ahol az egyik győzelme automatikusan a másik vereségét jelenti. Pedig ahhoz, hogy sikeres céget működtess, éppen az szükséges, hogy egyenrangúként kezeld a munkatársakat, a legalacsonyabb szintű beosztottig, ők képezik ugyanis azt a "hadsereget", amelyik elég lojális lesz hozzád és a cégedhez, és épp olyan fontosnak tartja majd a céljaid megvalósítását, mint te magad. Vagyis, ez sokkal inkább egy win-win szituáció: te segítesz valakinek megvalósítani a céljait, a karrierálmát, és ő ezért cserébe segít megvalósítani a tiédet.

Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR 2018. novemberi számában jelent meg.

Ez is érdekelhet

GlamDrop: Közeledik a nyár, frissítő, merész és csábító újdonságok várnak rád

GlamDrop: Közeledik a nyár, frissítő, merész és csábító újdonságok várnak rád

GLAMOUR Horoszkóp

A csillagjegyed elárulja, milyen anya leszel!

A csillagjegyed elárulja, milyen anya leszel!

Sztárhírek

Mesebeli szerelem: Lékai-Kiss Ramóna és Lékai Máté szerelmi történetével és ajándék szerelmes regénnyel megjelent a GLAMOUR júniusi lapszáma

Mesebeli szerelem: Lékai-Kiss Ramóna és Lékai Máté szerelmi történetével és ajándék szerelmes regénnyel megjelent a GLAMOUR júniusi lapszáma