Párkapcsolatban élsz, de megtetszett más?

2021.június.16.

Remélhetőleg boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élsz, és nem is ábrándoztál még azon, hogy inkább mással lennél. Na de mi van akkor, ha ez mégis megtörtént, sőt, talán még a szakítás gondolata is átfutott a fejeden? Azonnal rossz embernek minősülsz? Természetesen nem! Gyakori és normális jelenség, ha valakit vonzónak találsz úgy, hogy közben más a párod. Ha viszont rövid időn belül nem tudsz szabadulni ezektől a gondolatoktól, fontos, hogy letisztázd magadban a másik iránti vonzódásod forrását.

Párkapcsolatban élsz, de megtetszett más?
Fotó: Shutterstock

Még akkor is, ha egy eddig számodra ismeretlen ember felkeltette az érdeklődésed, lehetséges, hogy valójában nem szeretnél tőle semmit. Lehet, hogy csodálod a magabiztosságát, de amire igazán vágysz, csupán az, hogy határozottabb legyél. Sokszor másokra vetítjük ki azt, hogy mi milyenek szeretnénk lenni. Bennük látjuk, ami belőlünk hiányzik, amire szükségünk van, és ezért találjuk szimpatikusnak. Ha elégedett vagy a jelenlegi partnereddel, és jól működik a párkapcsolatotok, akkor valószínűleg mindössze erről van szó.

Bonyolultabb a helyzet abban az esetben, ha a pároddal való kapcsolatod alatt többször is elbizonytalanodtál az iránta való érzéseidben, vagy bár hosszabb ideje együtt vagytok, de gyengéd érzéseket kezdesz el táplálni más iránt. Utóbbi esetében eleve nem biztos, hogy túl jó a kapcsolatotok. Az a tény sem utolsó, hogy ha egy ingatag párkapcsolat mellett még van időd és kedved mással foglalkozni, akkor valószínűleg nem is dolgozol azon, hogy jobbá tedd a viszonyotokat.

Ha igazán boldog és elégedett vagy a jelenlegi partnereddel, akkor nem keresgélsz más után, és nem is akarod megkockáztatni, hogy elveszítsd azt, aki most a párod. Végső soron rajtad múlik, hogy ha valaki felkelti az érdeklődésedet, de mindig legyél tisztában azzal, hogy mi a tétje. Miután alaposan átgondoltad, hogy mi váltotta ki a vonzódást, és azt, hogy valóban boldog vagy-e a jelenlegi kapcsolatodban, felmerülhet a kérdés, hogy jó ötlet-e elmondani a partnerednek, milyen gondolatok kavarogtak benned.

Bár minden kapcsolat más, amíg nem törtét megcsalás, elfogadható, ha megtartod magadnak a gondolataidat. Ha viszont azt érzed, hogy mindenképpen meg akarod osztani vele, hogy más is megtetszett, és ezt a kapcsolatotok szempontjából figyelembe kell vennetek, akkor légy vele őszinte. Lehet, hogy csak arra van szükségetek, hogy egyikőtök kimondja, hogy több figyelmet kell fordítanotok egymásra, és tovább tudjátok építeni a közös életeteket.

Ez is érdekelhet

Egészen addig nem volt orgazmusom, amíg nem találkoztam a mostani párommal

Egészen addig nem volt orgazmusom, amíg nem találkoztam a mostani párommal

Sztárhírek

Tokió 2020: Tom Daley a kötögető olimpikon, aki nem fél önmaga lenni és ezzel százezreket inspirál

Tokió 2020: Tom Daley a kötögető olimpikon, aki nem fél önmaga lenni és ezzel százezreket inspirál

G-Életstílus

Ez a technika segít 1 percen belül elaludni a szakértők szerint

Ez a technika segít 1 percen belül elaludni a szakértők szerint