Hogyan barátkozz meg korunk legnehezebb kihívásával, a pénzügyi stabilitással

2021. szeptember 23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A pénz mindig is meghatározó része volt az életünknek, de főleg az elmúlt évtizedekben lett ekkora nyomás alá helyezve. Mindenkinek fő célja az életében, hogy egy stabil pénzügyi hátteret teremtsen magának, ami nagyon fontos, de sajnos néha stresszel is jár. Munkától és életstílustól függően mindenkinek van egy kerete, amit havi szinten be kell osztani magának. Ennek folyamata pedig sosem egyszerű.

Hogyan barátkozz meg korunk legnehezebb kihívásával, a pénzügyi stabilitással
Fotó: Gettyimages.com

Biztosan mindenki követett már el olyan hibát, ami után kétszer átgondolta, hogy legközelebb mire költ és mire nem. És persze vannak, akik túl sokat költenek és már azelőtt elköltik az egész havi fizetésük, hogy egyáltalán megkapták volna. De vannak azok is, akik viszont annyira félnek attól, hogy nem marad pénzük, hogy alig mernek kiadni bármire és inkább mindig csak félretesznek. Egyik sem sokkal jobb a másiknál, hiszen vannak dolgok, amiket igenis megengedhetünk magunknak, viszont ésszerű határokat is kell szabni, hogy ez ne essen át egy beteges költekezésbe. És hogy miként találd meg a tökéletes egyensúlyt a kettő között? Most hoztunk pár tippet, ami segíthet ebben.

Tanulj és fejlődj ezen a téren is!

Ha magadtól nincs meg igazán hozzá az érzéked, hogy miként kezeld anyagi helyzetedet, akkor kérd ki mások véleményét. Lehet ez egy szakértő, de akár egy olyan ismerős véleménye is, aki tudod, hogy jól kezeli ezen terét az életének. A lényeg, hogy gyűjtsd össze azokat a havi költéseidet, amik folyamatosak és mellé írd fel egy hónapban azokat, amikre még költesz. Ha pedig ez megvan, akkor ülj le az általad választott személlyel és beszéljétek át, hogy ő mit lát és szerinte min tudnál javítnai. Nem kell, hogy ezek hatalmas lépések legyenek. Már ha havi kisebb összegeket is félreteszel, akkor is sokkal előbbre vagy hosszútávon, mint amúgy lettél volna.

Kövesd végig havi költekezéseid

Ha nem vagy jóban a papír toll párossal vagy fejben számolással, akkor válaszd inkább az applikációkat. Ma már nagyon sok bank alkalmazása kínál olyan lehetőségeket, hogy anélkül, hogy te bármit tennél vezeti Neked, hogy egy hónapban mire költöttél.

De ha szeretnéd magadnak vezetni vag éppen sokat hasznélsz készpénzt akkor banktól független applikációk is léteznek már, amik szintén nagy segítség ha szeretnéd átlátni költségeid. Ez arra is nagyon jó lehet, hogy ha látjuk, hogy mennyit költünk akár ruha akár étel rendelésekre, akkor talán motiválhatjuk magunkat, hogy ezeken változtassunk. Mert igen majdnem mindenki erre a kettőre költi a legtöbb pénzét.

Fotó: Gettyimages.com

Hibáiból tanul az ember

Ha valamikor elkövettél egy bakit a pénzeddel és mondjuk nem jól számoltad ki a költségeket és már a hónap felénél 0 Ft egyenleggel ültél az ágyadon teljes értetlenségben, hogy hol rontottad el, akkor ne pánikolj. Mindenki hibázik hiszen emberekből vagyunk. Úgyhogy legyen az egy kisebb vagy nagyobb hiba, amit elkövettél a lényeg, hogy tanulj belőle. Ha pedig egy következő lépést kellene megtenned, akkor ne ez legyen a viszzatartó erőd. Mindenképp minden nagyobb költésed előtt gondold át, hogy mi az amire költesz és mennyire éri meg Neked de az sem megoldás, ha mindent megtagadunk magunktól. Próbálj meg minél ésszerűbb döntéseket hozni és ha nem tudsz dönteni, akkor merj segítséget kérni.

És ne feledjétek a lényeg, hogy a hónap végén mindig maradjon legalább annyi pénzetek, hogy a havi Glamour magazint meg tudjátok venni.

Szerző: Vinkovits Adrienn

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

glamour plusz ikon Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)