Danis Lídia: Van egy erős kötődésem a roma kultúrához

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Múlt hónapban a Romaversitas Alapítvánnyal együttműködve elindult a korábban is nagy népszerűségnek örvendő Romaként podcastsorozat új évada. Horváth Zsolt, a Romaversitas Alapítvány kommunikációs menedzsere ezúttal Danis Lídia színésznővel beszélgetett.

A Romaként. podcast új epizódjában Horváth Zsolt, a Romaversitas Alapítvány kommunikációs munkatársa Danis Lídia színésznővel beszélget
A Romaként. podcast új epizódjában Horváth Zsolt, a Romaversitas Alapítvány kommunikációs menedzsere Danis Lídia színésznővel beszélget

Danis Lídia 2022-ben a GLAMOUR októberi számának címlapján tündökölt, egy interjúban a hivatása mellett a roma származásáról is őszintén mesélt Bódis Krisztának, a Van helyed Alapítvány alapítójának. Ezúttal Horváth Zsolt kérdezte a tehetséget.

Előtérben a roma tehetségek értékrendjei, gondolatai, világlátásai

A Romaversitas Alapítvány tagjai egy erős, közösségeik érdekeit képviselő, önálló narratívát kialakító roma értelmiségért dolgoznak. Közel harminc éve működő közösségi szervezetként hisznek abban, hogy hosszú távon kell a roma fiatalok oktatásába fektetni, mert ez vezet fenntartható és széleskörű társadalmi változáshoz. A Romaként. podacast is hasonló szellemben jött létre, a korábbi részekben is nagyszerű tehetségekkel beszélgettek. Az új évadban még különlegesebb, színesebb egyéniségeket sorakoztatnak fel. Oláh Norbert festőművész után, Danis Lídia színésznő nagyszerű gondolataival folytatódik az évad.

Sokoldalú tehetség

Danis Lídia színésznő Sopronban született, gyerekkorát Peresztegen töltötte. A soproni középiskolai évek és a Nemzeti Színakadémia elvégzése után a Színház-és Filmművészeti Egyetemen, Hegedűs D. Géza osztályában folytatta tovább tanulmányait. A színpadon és a filmvásznon nyújtott alakításait, számos elismeréssel, szakmai díjjal ismerték el.

2007 nyarán megkapta a „Legjobb 30 év alatti színésznő” díját a Pécsi Országos Színházi Találkozón, decemberben pedig a Vígszínház társulata neki ítélte a Ruttkai Éva emlékgyűrűt. 2008. júniusában Ajtay Andor-emlékdíjjal jutalmazták. Hat évig volt a Vígszínház tagja, később játszott Szegeden és Tatabányán is. Színházi munkái mellett nagyszerű alakításait rendszeresen láthatjuk filmekben és sorozatokban is.

Nézd meg a videót!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A ruhadarab, ami a legerősebben szennyezi a környezetet mégis mindenki gardróbjában ott lapul

glamour plusz ikon A ruhadarab, ami a legerősebben szennyezi a környezetet mégis mindenki gardróbjában ott lapul

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)