Rombolunk és épülünk: te hogy állsz a felelősségvállalás kérdésével?

Hirdetés

2021.november.9.

Lángoló erdők, klímaszorongás, évi 6,3 milliárd tonna műanyag hulladék, energiatudatosság, szuperhatótávolságú villanyautó, óceántisztító, ökotrendi sportcipő… A klimatikus problémákat, globális környezeti válságot bemutató elrettentő képkockák, sürgetve kongatják a vészharangot. Te hogy állsz a felelősségvállalással? Letéped még azt a műanyagzacskót? Biztos megveszed az újabb pár cipőt?

Egy meetup a környezettudatosságról és felelősségvállalásról
Egy meetup a környezettudatosságról és felelősségvállalásról
Fotó: Wasterevolution Responsibility

Responsibility, vagyis felelősség. A fogalom, amely ott lapul a gardróbunkban, autónk csomagterében vagy éppen a hűtőszekrényünkben egyaránt. Döntéseinkkel felelősséget vállalunk a jövőnkért. De vajon mennyit számít egy hétköznapi kérdésre adott válasz?

A Wasterevolution Responsibility egy meetup a változásokról és egy környezettudatosabb jövőről. Gyere el november 10-én a Budapest Music Centerbe, ahol hét kerekasztal-beszélgetéssel járják körbe a fenntarthatóság égető kérdéseit hétköznapi életünk különböző nézőpontjaiból.

A részletekért kattints IDE!

Miről is van szó pontosan?

Az elmúlt jó pár év nem szól másról, mint a legutolsó pillanatokról, hogy változtatni kell, most és szinte mindenen. Számtalan kihívás áll előttünk, legyen szó nagy általánosságban mezőgazdaságról, iparról, fogyasztási szokásokról, vagy éppen a valamennyiünket napi szinten érintő témákról: közlekedés, vásárlás, szórakozás, öltözködés, gasztronómia, művészet, utazás, kommunikáció.

Hatással vagyunk a bolygóra és otthonunk, környezetünk ránk is hatással van.

A járvány kitörésével aztán sok minden átfogalmazódott bennünk, és egy olyan új világba kényszerültünk, ami számtalan változást hozott, új helyzet elé állítva mindenkit. Távolabb tekintve, a változás folytonos, amely hétköznapjaink legkisebb mozzanatait is meghatározza.

A meetup témái

A beszélgetések során közeli és távoli változásokat vizsgálnak meg és olyan fogalmakat próbálnak értelmezhetőbbé tenni, amelyeket eddig leginkább David Attenborough népszerű traktusaiból ismerhettünk.

A WASTEREVOLUTION: RESPONSIBILITY meetup mindennapi életünk különféle aspektusából járja körbe a változás, a fenntarthatóság, környezettudatosság és a felelősség témaköreit.

Hogyan éltük meg a bezártságot? Milyen hatásokra számíthatunk hosszabb távon? Milyen döntések határozzák meg a jövőt? Milyen irányt ígérnek az új ideák? Second hand vs. fast fashion, benzin vs. elektromos autók. Mi lesz, ha felbomlik az ökoszisztéma? Merre tart a turizmus? Hogyan találkozhat a szórakozás, a kultúra, a képzőművészet és a színház a fenntarthatósággal? Milyen egy zerowaste otthon? Mi az ember valódi felelőssége? Szokatlan helyzet, ahogy a fenntarthatósági törekvések és a járvány utáni hatások találkoznak és talán külön nem is említhető módon alakítják a világot.

Responsibility, vagyis felelősség, amelynek részeként minden “egyénnek”, területnek hangot ad a program, hiszen a szemléletformálás első lépése az egyéni felelősség, amely az élet különböző szakaszaiban és területein más-más formában kap szerepet. Egyéni felelősségünk megismerése, vagy éppen felismerése pedig talán elindíthat a közös, társadalmi felelősségvállalás útján.

November 10-én hét izgalmas kerekasztal-beszélgetés várják az érdeklődőket a divat, az életmód, a mobilitás, a tudatos gyártás és fogyasztás, a kultúra, a bolygó, valamint a turizmus témáival a Budapest Music Centerben.

A belépés ingyenes, a döntés a te felelősséged.

A részleteket ITT találod!

Ebben a témában nincs egy nagy igazság. Sokkal fontosabb lehet a gondolkodásbeli paradigmaváltás, a fordulat saját hozzáállásunkban mindahhoz, amit magunknak teremtettünk és teremtünk egyéni és társadalmi szinten is.

Az ingyenes rendezvény célja, hogy szakemberek, nagyvállalatok és kreatív alkotók bevonásával közös platformot teremtve elinduljon egy beszélgetés arról, pontosan mi is zajlik körülöttünk, mik az ok-okozati összefüggések, ebben kinek mi a szerepe, mik a lehetőségei és irányai, milyen válaszokat adhatunk a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokra.

No és te ott leszel...?

Helyszín: Budapest Music Center (1093 Budapest, Mátyás u. 8.)

Időpont: 2021. november 10. 9:00-17:30-ig

Részletes program: www.wasterevolution.hu

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tudtad, hogy Magyarország csokimikulás-nagyhatalom?

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós