Saját bankkártya: ez a menő

2013.augusztus.23.

Ha elérted azt a kort, amikor a zsebpénz szó ciki és már fesztiválról fesztiválra, koncertről koncertre jársz, érdemes a bankkártya által nyújtott lehetőségeket is kihasználni.

Saját bankkártya: ez a menő
Fotó: Thinkstock

Jó ha tudod, hogy a legtöbb bank speciálisan a fiatal korosztály igényeire szabva is kínál folyószámla csomagot a hozzá tartozó bankkártyával. Az sem gond, ha még nem múltál el 18. Ekkor egy írásos hozzájárulás kell a szüleidtől, és már intézheted is számlád megnyitását. Mivel ki más lenne a modern kor embere, ha nem te és a korosztályod, a bankok arra is gondoltak, hogy mivel várhatóan előszeretettel fogsz bankolni a neten és papírpénzt kevésbé akarsz hordani magadnál, pénzügyid intézésében fontos szerep fog jutni a kártyának. Ezért a speciálisan fiatalok számára kidolgozott banki csomagok esetében a folyószámlán, a bankkártyán és az internetes bankoláson van a hangsúly. Ezt úgy értsd, hogy sokkal olcsóbb a neten intézni a pénzügyeidet, mint mondjuk a postán sorban állva, és a számlavezetési díjad is kedvezményes lesz, sőt bizonyos esetekben egy fillért sem kell fizetned érte.

De van más is: az új bankkártyád egyedi, fiatalos dizájnt kaphat, hogy még jobban a szívedhez nőjön. Az elektronikus főkártya díját is elengedheti neked a bank, ha fősulira vagy egyetemre mész. Ha pedig már elmúltál 18 éves további banki szolgáltatásokat is igénybe vehetsz.

Folyószámlahitel – fizetés nélkül is


– Minden 18. életévét betöltött természetes személy, akinek van folyószámlája és arra rendszeres jövedelem érkezik, vagy bankszámláján lekötött betéttel rendelkezik, igényelhet folyószámlahitelt. A fizetés mellett ugyanis rendszeres jövedelemnek minősül az ösztöndíj, de például a nyugdíj is – tudtuk meg Kuhárszki Andrástól, az OTP Bank bankszámla és betét főosztályának igazgatójától. – A folyószámlahitel egyszerűen és kényelmesen törleszthető, hiszen a felhasznált hitelkeretet a bankszámlára érkező átutalások automatikusan törlesztik, és a visszafizetett összeg újra felhasználható. Amennyiben a folyószámlahitel fedezete a számlán lekötött betét, a hitel maximális összegét a bankok a mindenkori lekötött betét bizonyos százalékában határozzák meg. Ez minden esetben az aktuális hirdetményben szereplő százalékos összeg. (Ha például a számlánkon 100 000 Ft lekötött betét van, és a folyószámlahitel-keret mértéke 90 %, akkor a felhasználható összeg 90 000 Ft.)

Ez is érdekelhet

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján