„Ezt a nyarat soha nem fogom elfelejteni” - 3 sorsdöntő nyári sztori

Mindenkinek van legalább egy olyan nyári emléke, ami nagy hatással volt az életére. Az alábbi olvasói történetek is azt bizonyítják, hogy néha a legrosszabbnak, legnehezebbnek tűnő helyzet pont azért történik meg velünk, hogy utána valami igazán jó dolog következzen.

Illusztráció: Jen Barbara @barbsiegraphy
Illusztráció: Jen Barbara @barbsiegraphy

Egy véletlen balesetnek köszönhetem, hogy változtattam a korábbi életemen

Mindig is imádtam a hegyekben túrázni, nyáron pedig kifejezetten jólesett a fák között, az erdőben hűsölni. Két éve, nyár elején, a legintenzívebb, munkával töltött időszakomban elhatároztam, hogy megmászom a Kékest, kicsit kiszellőztetem a fejem. Gondosan becsomagoltam mindent a túrához, alig vártam, hogy teljesítsem a kitűzött célt. Végig jól teljesítettem, míg egy rázósabb felfelémenetnél valamiért elbambultam, és egyszerűen lecsúsztam a túrára kijelölt útról. Rettenetesen megütöttem a lábam, és hiába kerestem, nem találtam a telefonom, mert a kocsiban felejtettem. Közel két órát töltöttem a fájdalommal küzdve, amikor egy pár rám talált. Sajnos zúzódás, lábtörés és műtét lett a kirándulás vége. A teljes nyarat gipszben töltöttem, és hosszú rehabilitációra volt szükség, hogy újra a régi legyek. Ma már tudom, hogy mindez azért történt, mert csak a munkámnak éltem, képtelen voltam lelassulni, visszavenni a tempóból. Azóta megtanultam más szemmel tekinteni az életemre. Janka (28)

Spanyolországban találtam meg az igazit

Világéletemben álmodozó típus voltam, imádtam a romantikus filmeket, hittem az igaz szerelemben. Sajnos a valóságban a korábbi kapcsolataim pont az ellenkezőt bizonyították. Végül egy hosszú, fájdalmas szakítás után elhatároztam, hogy Spanyolországban töltöm a nyarat, keresek valami nyári munkát, és begyógyítom a sebeimet. A repülőn egy korombéli lány mellé kerültem, szinte azonnal egy hullámhosszra kerültünk, egész úton be sem állt a szánk, kiderült, csupán két településre lesz a szállásom a szülei hazától. Akkor még nem gondoltam, hogy a repülőn szerzett új ismertség vezet majd a nagy őhöz. Az új barátnőm bemutatta nekem az unokatestvérét. Az a nyári találkozás vele feltette az i-re a pontot, megtaláltam életem szerelmét, aki azóta már a vőlegényem, és kiköltöztem Spanyolországba. Szandra (30)

Felismertem, hogy a pedagógusi pályán van a helyem

Bár nagyon szeretem a gyerekeket, a középiskola alatt sokáig hezitáltam, milyen pályát válasszak. Aztán az élet megoldotta, a felvételi jelentkezés előtti nyáron szembejött velem egy hirdetés: önkénteseket kerestek egy gyerektáborba. A teljes nyarat a kicsikkel töltöttem, és bár egyáltalán nem maradt időm a nyaralásra, imádtam velük lenni. Ez a közel három hónap megerősítette bennem, amit már titkon sejtettem: az óvodapedagógusi pályán van a helyem. Valójában mindig is arra vágytam, hogy gyerekekkel foglalkozzak. Ennek már öt éve, azóta sikeresen diplomáztam, a nyári táborok pedig rendszeres programjai maradtak az életemnek. Emese (24)

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2022-es júniusi lapszámában jelent meg.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját