Sose gondoltad volna, hogy te leszel az a lány, aki ennyi idősen még mindig keresi a párját?

2019.október.10.

Sose gondoltad volna, hogy te leszel az a lány, aki ennyi idősen még mindig keresi a párját?
Fotó: Shutterstock

Bilics Tímea vagyok, life coachként társkeresőkkel foglalkozom és segítem őket a tudatos párkeresés útján, amit Szingli Coaching-nak neveztem el. A folyamat célja megtalálni és kihangsúlyozni a társkereső pozitív tulajdonságait és arra építkezve biztatást nyújtani, hitet, reményt építeni a hozzám fordulókban.

A fenti témában blogot és cikkeket írok és egy könyvem is készülőben van.

Most pedig a GLAMOUR online felületén is olvashatjátok írásaimat!

Talán sose gondoltad volna, hogy Te leszel az a lány, aki ennyi idősen még mindig keresi a párját. Talán sose gondoltad volna, hogy Te leszel az, aki majd még mindig vágyakozik a gyermek után.

Egyre azon morfondírozol, vajon mit rontottál el, keresed a miérteket, keresd magadban a hibát.

Lehet, hogy számos kapcsolaton vagy túl és nem találtad meg a nagy Ő-t, lehet, hogy karriert építettél, belevettetted magad a szingli élet örömeibe vagy szerető voltál évekig. Bárhogy is történt, teltek a napok és a hetek egymás után, jöttek a nyarak és a telek. Talán karácsonykor vagy Újévkor pár percre ráeszméltél, hogy eltelt egy újabb év és Te még mindig egyedül vagy.

Talán fogadalmakat is tettél, hogy jövőre majd másképp lesz és nem állsz többet egyedül a karácsonyfa alatt. Talán bele is kezdtél valami újba vagy változtattál, de az kevésnek bizonyult és visszatértél a korábbi rutinhoz.

Az is lehet, hogy volt már társad és véget ért a kapcsolatotok vagy a házasságod futott zátonyra és most újra egyedül mész az utadon.

Az évek elszaladtak és most a harminchoz közel vagy azon is túl, kívülállónak érzed magad. Kavarognak benned a vágyak és a remények, van benned egy jó adag félelem és sérelem is.

Tudom, hogy most szomorú vagy és sötéten látod a jövőt. Talán kétségbeejtőnek érzed a helyzetedet és nem látod a kiutat. Pedig van kiút, nem rontottad el és nincs még későn.

Mindig van kiút, csak talán másképp, mint ahogy most azt el tudod képzelni.
Képzeld el, hogy melléd szegődök az úton, ha akarod, megfogom a kezedet is. Átölellek, letörlöm a könnyeidet és elkísérlek egy darabon. Közben pedig elmesélem neked, hogy is van ez. Elmesélem neked azt, hogy működik a világ és hogy működünk mi, emberek.

Én úgy látom, a legjobb tudásunk és képességeink szerint cselekszünk minden esetben. Te is. Én is. Mások is.

Szóval ott és akkor Te azt tetted, ami optimális megoldásnak tűnt, ott és akkor követted a szívedet vagy a céljaidat. Ott és akkor azt tetted, amire képes voltál, ott és akkor a legjobb éned és legjobb tudásod szerint hoztad a döntéseidet.

Ne bántsd magad ezekért a döntéseidért, arra voltál képes, ezt tűnt jónak, ennyi tellett tőled. Egyetlen dolog fontos a számodra és visz most előre: annyit belátni, hogy elszaladtak az évek. Semmi több, ez pont elég.

Vegyél egy nagy levegőt, fújj ki vele minden negatív gondolatot, és arra kérlek, mostantól előre nézz és sose vissza. Tegyük mostantól a jövődbe az energiád a múlt helyett, ami már nem változtatható. Legyen ez a kiindulópontunk.

Adj magadnak egy csendes fél órát és gondoljuk át együtt, hogyan tovább. Ez nem biztos olyan egyszerű, mint gondolnád.

Arra hívlak, friss szemmel nézz rá arra, hogy ha nem sürgetne az idő, és nem lennének a külső elvárások, akkor mihez kezdenél az életeddel? Vajon mi lenne a Te utad?

Világot járnál, festenél vagy komoly üzletasszony lennél? Tanítanál, gyerekeket gyógyítanál vagy állatokat gondoznál?

És hol élnél? Nagyvárosban, kertvárosban vagy vidéken? Penthouse lakásban, egy szép kertesházban vagy talán egy pici parasztházban a Balaton partján?
Vajon mire vágynál, kire vágynál, ha Te választhatnál?

Egyedül lennél vagy jó lenne egy társ is? Vagy gyermekekre és családra vágynál?

Valóban a családra vágynál? Ez vajon a Te vágyad-e? Vagy azért ezt akarod, mert így szokás, mert mindenki így csinálja? Vajon ez a Te utad is?

És ha már társ és család. Figyeld magad, mit jelez a tested, milyen érzések kapcsolódnak hozzá? Egy pozitív kép és csupa szép emlék lebeg a szemed előtt csupán? Megjelennek vajon érzések is? Milyen érzések azok? Csupa kellemes és örömteli érzés mutatkozik vagy valami negatív is árnyékol ott a háttérben? Melegség jár át vagy összeszorul a gyomrod, netalán libabőrözöl?

Ha ezt tapasztalod - és valószínűleg tapasztalod - akkor tudattalan félelmek tartanak fogva és terelnek egészen másfele, mint amerre az elméd vagy a szíved vinne. Úgy képzeld el, mint a kötélhúzást, ellentétes irányba húznak a vágyaid és a félelmeid.

A vágyaid a szerelemre, a meghittre, a közösre. És a másik irányba pedig a félelmek; a lezáratlan vagy rosszul végződő párkapcsolatokból, a rossz szülői mintából, gyerekkori sérülésekből, korábbi megaláztatásokból.

Hogy is tudnál így haladni az utadon? Segítek. Úgy, ha szembenézel velük, és felülvizsgálod az eddigi, tényként kezelt gondolataidat.

Mit választasz hát, merre tovább? Bármi is legyen, tudd, hogy nincs rossz választás, csak saját út, a Te utad. A saját utad a legjobb út, akkor is, ha kívülállónak érzed magad. Kívülállónak lenni nem baj és nem szégyen. Mert mit is jelent? Kívül állni a megszokotton, a rutinon, a kötelezőn. Állva maradni és nem meghajolni, követni a szívedet és követni a lelkedet a bátrak és szerencsések kiváltsága.

Szóval újra kérdezem, mi a Te utad? Ha ez az út a társ és a család, akkor abban tudok neked segíteni. Megnézzük a miérteket, a szépségeket és a félelmeket. Elmesélem neked, hogyan működik a világ és hogyan működünk, mi emberek. Elmesélem, hogyan működnek a kapcsolatok, hogyan érdemes erre ránézni, hogyan érdemes gondolkodni. Hogy meghozhasd a saját döntéseidet, hogy megtaláld a saját utad.

Talán sose gondoltad volna, hogy Te leszel az a lány, aki ennyi idősen még mindig keresi a párját. Talán azt sem gondoltad volna, hogy egyszer majd pont ezért Te lehetsz az a lány, aki a saját útjára léphet. Lásd meg a helyzet ajándékát és indulj el az úton, a saját utadon!

Ezekről a témákról fogunk beszélgetni, továbbá szeretetről, szerelemről, kapcsolódásról, párkeresésről és párkapcsolatokról, hogyanokról és miértekről itt a Glamour magazin oldalán. Nyíltan, őszintén, mélyen. Tarts velem és küldd el a kérdéseidet, ha valami foglalkoztat.

Szeretettel,
Bilics Tímea – Szingli Coach, a tudatos párkeresés szakértője

WWW.BILICSTIMEA.HU

Ez is érdekelhet

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő