Stabil párkapcsolatra vágysz? Ezt a 7 dolgot fogadd meg!

2020.november.13.

Ha még nem találtad meg az igazit, vagy már egy pár vagytok, de mégsem érzed még stabilnak a kapcsolatotokat, akkor érdemes végiggondolnod, hogy mik azok a feltételek, amik legtöbbször elengedhetetlenek ahhoz, hogy két ember boldog legyen együtt. Persze mindannyiunknak vannak egyedi jellemvonásai, különböző tulajdonságokkal vagyunk megáldva, mégis vannak olyan tények, amik egy egészséges és kiegyensúlyozott párkapcsolathoz szinte lehetetlen, hogy nélkülözve legyenek. Ha úgy érzed, hogy komoly, hosszú távú és jól működő kapcsolatot szeretnél, akkor ezeket a tippeket mindenképpen érdemes megfogadnod!

Stabil párkapcsolatra vágysz? Ezt a 7 dolgot fogadd meg!
Fotó: Shutterstock

1. Ne akarj irányítani!

Sok kapcsolatban egyértelműen dominánsabb az egyik fél, amivel még nincs is semmi gond. De ha már te akarsz döntéseket hozni a párod helyett, vagy korlátozod az eddigi szokásaiban, akkor előbb vagy utóbb biztosan konfliktus fog kialakulni köztetek. Az egyetlen ember, akit tökéletesen irányíthatsz, az te magad vagy. Ha pedig szeretsz valakit, és ő is viszont szeret téged, akkor miért pont az ő életét akarnád korlátozni? Sokkal jobb, ha közös célokat alakítotok ki, de közben szabad tere is marad mindkettőtöknek.

2. Légy őszinte!

Egy jól működő kapcsolat alapja az őszinteség. Ha ez hiányzik, akkor nincs is értelme, hogy egy pár legyetek. Egy igazi társsal bármit megoszthatsz, nincsenek tabutémák, és soha nem kell attól tartanod, hogy megharagszik rád azért, ha elmondod a véleményedet. Fontos, hogy tényleg ki tudjatok bontakozni egymás mellett, és azt csináljátok, amit valóban szerettek. Ha nem szereted a thai ételeket vagy unalmasnak találod a focit, de a párod pont fordítva van ezzel, akkor ne tégy úgy, mintha máshogy lenne. Megalkudni semmiképp se próbálj; ha szeret, elfogadja, hogy bizonyos dolgokban más az ízlésetek vagy az érdeklődési körötök, ha pedig nem ért meg, akkor többé egy percet sem érdemes pazarolnod rá.

3. Tudd azt, hogy mire vágysz

Ahhoz, hogy jól működő párkapcsolatod legyen, elengedhetetlen tisztában lenned azzal, hogy mi az, amire te vágysz. Biztosan vannak olyan témák, amikben te sem akarsz megalkudni. Olyan párt akarsz, aki szeretne gyerekeket? Nem bírnád elviselni, ha folyamatosan kritizálna? Azt szeretnéd, hogy jó humorérzéke legyen? Ilyen és ehhez hasonló vágyakhoz maximálisan ér ragaszkodnod, hiszen szinte biztos, hogy a későbbi boldogságodhoz is elengedhetetlenek lesznek.

4. Kérdezd meg minden nap, hogy "milyen napod volt?"

Az erős kapcsolatok egyik legegyszerűbb és legfontosabb titka az egymás iránti őszinte érdeklődés. Talán önmagában sablonosan hangzik, hogy minden nap kérdezd meg a párodtól, hogy milyen napja volt, de ha tényleg érdekel, és odafigyeléssel hallgatod a szavait, akkor tudni fogja, hogy törődsz vele és minden, ami az élete része, az téged is érdekel.

5. Légy gyengéd

Lángoló szenvedély sok kapcsolatnak csak az első heteire, hónapjaira jellemző. Minél több időt töltetek együtt, annál jobban egymáshoz fogtok idomulni, és már természetes lesz a másik folyamatos jelenléte. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nem kell dolgoznotok rendszeresen a köztetek lévő láng életben tartásán. Az apró gesztusok, kedves érintések mindig nagy erővel bírnak, és kifejezik azt, hogy fizikailag és lelkileg is kötődtök egymáshoz. Fogjátok meg minden nap egymás kezét, csókolózzatok, és öleljétek szorosan magatokhoz a másikat, hogy folyamatosan megéljétek azt a köztetek lévő vonzalmat, ami miatt egy pár lettetek.

6. Lépj túl a konfliktusokon

Biztos, hogy mindkettőtöknek vannak nehéz napjai, negatív érzései vagy félelmei, amik miatt olykor vitáztok. Természetes, ha időnként hibáztok, de ha az alapvető tisztelet és szeretet mindig megvan köztetek, akkor semmi értelme kisebb súlyú dolgokon lovagolnotok. Ha megbeszéltek egy nézeteltérést, keveredjetek legközelebb bármilyen vitába, ne hozd elő. A lezárt dolgokkal történő dobálózás csak árt, még több feszültséget generál. Ahelyett tehát, hogy újra és újra beleállnál bizonyos konfliktusokba, inkább gondolkozz azon, hogy mi az, amit mindketten tehettek az adott problémák leküzdéséért.

7. Mondd minden nap, hogy "köszönöm"

Ha egy kifejezéssel kellene leírni a jó párkapcsolat titkát, akkor talán a "félig teli pohár" lenne rá a legtökéletesebb kifejezés. Próbáld meg minden napban meglátni a pozitívumokat, és a dolgok jó oldalát nézni. Levitte a párod a szemetet? Megsétáltatta a kutyát? Kipakolt a mosogatógépből? Persze, ezek apróságok, és rendszeres részei a hétköznapjaitoknak, de miért ne köszönnéd meg neki minden alkalommal? Biztos, hogy minden napban fogsz találni olyan dolgot, amit megköszönhetsz neki, és még jobban fog esni, ha ő is megköszöni mindazokat a dolgokat, amiket te teszel meg érte vagy kettőtökért.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Bak ma mozogjon, a Vízöntő legyen őszinte - Szeptember 28.

Napi horoszkóp: A Bak ma mozogjon, a Vízöntő legyen őszinte - Szeptember 28.

GLAMOUR Horoszkóp

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.