3 szerelem van, amit meg kell tapasztalnod az életben

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Azt mindenki tapasztalja az életben, hogy a szerelem csodákat képes tenni az emberrel. Amikor véget ér, akkor üresnek érezzük magunkat. Kevesen gondolják, hogy a szerelemnek létezik más aspektusa, mint amit egy másik személy iránt érezhetünk, pedig igenis nevezhetünk más, mély és szenvedéllyel átélt kapcsolatot is szerelemnek, most nem is a romantikus szerelemről fogunk beszélni, hanem az ehhez nagyon hasonló érzésről, ami nélkül aligha lehet boldog az életünk, persze ehhez fel kell ismernünk, és át is kell tudnunk érezni ezeket a másfajta szerelmeket.

Szerelmesnek lenni magadba

Ugyan a nárcisztikus személyiségzavar valóban egy pszichés betegség, a túlzott énközpontúság, a mértéktelen önzőség kétségkívül káros, ugyanakkor az önszeretet hiánya, a saját magad megvetése éppen ugyanilyen komoly probléma. Arról van szó, hogy bármelyik irányba is billen ki a mérleg, nem lesznek reális elvárásaid a kapcsolataidtól. Legyen szó bármilyen jellegű kapcsolatról, a nárcisztikus ember túlzott elismerést vár, képtelen értékelni a másikat, ugyanakkor az, aki megveti saját magát, az sem képes egészséges kapcsolatok kialakítására, például hagyja, hogy teljesen alávetett legyen.

Az önszeretet, a saját magad elfogadása egyfajta öntudatosságot is jelent, ami mindenképpen szükséges ahhoz, hogy túl tudj lépni a kudarcokon. Ha saját magaddal is harcot vívsz, ha nem tudod értékelni önmagad, vajon hogy maradna elég energiád arra, hogy nyitott maradj más kapcsolatokra? Egy igazi szerelemben képes vagy arra, hogy a másikat a hibáival együtt is el tudd fogadni, sajnos ez saját magunkkal szemben gyakran nagyon nehéz. Természetes, ha arra törekszel, hogy jobb ember legyél, de ez egy folyamat, és anélkül, hogy ne szeretnéd önmagad, valószínűleg bukásra van ítélve ez a célod is. Hinned kell abban, hogy megérdemled a jót.

Szerelmesnek lenni a célokba

Nem könnyű, és sajnos viszonylag kevesen képesek úgy leélni az életüket, hogy szenvedélyesen foglalkoztatja őket egy cél elérése. Ha kislánykorodban arról álmodoztál, hogy híres balerina leszel, vagy rajongott énekesnő, akkor kamaszkorod vége felé általában szegényebb leszel ezekkel a gyerekkori vágyálmokkal. Pedig képes voltál korábban akár órákon át a tükör előtt hajlongani, vagy szenvedélyesen karaokéztál a naphosszat a kedvenc slágereidre, vajon képes leszel valaha bármit is ilyen szenvedéllyel csinálni?

Riasztó lehet annak a felismerése, hogy többé már ilyen eufóriával nem tudsz hozzáállni a dolgokhoz, de valójában örökre elveszett belőled ez a szenvedély? Valószínűleg nem, ha el is veszett ez a flow, – ahogy a világhíres magyar származású pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály leírta ezt az élményt –, könnyen rálelhetsz újra, feltéve, ha keresed. Törekednek kell rá, hogy igenis jól érezd magad a munkád, a tanulmányaid, és egyáltalán bármilyen tevékenységed közben. Keresned kell azokat a helyzetek, amikor igazán úgy érezheted, hogy kiteljesedhetsz, amikor fel tudsz oldódni a cselekvésben, olyan célokat kell keresned az életben, amiért valóban örömmel teszel erőfeszítést. Akiknek vannak ilyen szerelmes céljai, sokkal jobban érzik magukat a bőrükben.

Szerelmes lenni másokba

Természetesen ebbe a kategóriába beletartozik a romantikus szerelem is, de az olyan nagyon mély érzelmek is, amelyek a családodhoz, barátaidhoz, sőt akár a háziállatodhoz fűznek. Ez mindig nagy kihívással jár, hiszen ezeknek a kapcsolatoknak értelemszerűen nem tudjuk minden aspektusát irányítani. Ez mindig kockázatot, és legalább kis részben mindig félelmet is eredményez. Éppen ezért a mások iránt érzett szerelem első lépése mindig a saját magunk megismerése, sőt hogy képesek legyünk szeretni magunkat. Csak így épülhet mély bizalom, és egymás iránti figyelem, nyitottság, elfogadás, azaz olyan igazi szeretet, ami valóban képes hegyeket megmozgatni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Nagy Ervin kislányával pózol, és elolvadunk a gyönyörűségtől

Nagy Ervin kislányával pózol, és elolvadunk a gyönyörűségtől

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

Ezért éri meg idén ősszel Zágrábba utazni (x)

PR

Bakteriális vaginózis: okok és megelőzés (x)

Bakteriális vaginózis: okok és megelőzés (x)

PR

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

PR

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)