Szerinted lehet barátságból szerelem?

2021.január.29.

Sokan vélik úgy, hogy a legjobb kapcsolatok biztos alapokon álló barátságokból születnek. Mások kétkedőbbek: miért pont egy barátságból kialakult szerelem sülne el a legjobban? Van ennek értelme? Lehet a legjobb barátom a szerelmem, akár egy életre szóló társam?

Szavak nélkül is

Ezt a kérdést tette föl magának Mariann is, akit az élet egy időre külön sodort egy gyerekkori barátjától.

"Petivel való kapcsolatom egészen az általános iskoláig vezethető vissza - idézi fel a múltat - Már az első osztályban megpecsételődött a sorsunk, amikor iskolakezdéskor padtársak lettünk. Az iskolai évek alatt minden szabadidőnket együtt töltöttünk, ittuk egymás szavát, néha már ki sem kellett dolgokat mondani, szavak nélkül is kitaláltuk egymás gondolatát"

Mégis megszakadt a kapcsolatuk, mert a középiskolát már más iskolában kezdték.

"Próbáltuk tartani a kapcsolatot, de a mindennapi teendőink nem tették lehetővé, hogy olyan legyen, mint régen. A fiúk jöttek-mentek, szakítások, újabb és újabb kapcsolatok. Majd a tíz éves osztálytalálkozón sikerült újra találkoznunk"

Meglepetés!

És ez a találkozás komoly meglepetést okozott az addigra megkomolyodott lánynak: a fiú, akire gyerekként emlékezett, igazi, jó pasivá "serdült".

"Aznap este rájöttem, hogy nélküle az életem nem kerek egész. Így lettünk mi egy pár, lassan két éve tart a kapcsolatunk, és bátran állíthatom, életem legjobb döntése volt, amikor belevágtam ebbe a viszonyba!"

Ha veled is előfordult már, hogy egy kicsit másképp gondoltál egy bizonyos barátodra, de rögtön elhessegetted a gondolatot, érdemes lenne egy kicsit jobban utánajárnod a dolognak! Hiszen a nagy párkeresésben lehet, hogy a megoldás ott van karnyújtásnyira! Még az is lehet, hogy az illető esetleg próbálkozott már nálad, de neked fel sem tűnt. Nézz körül a környezetedben, mert sokkal jobban indulhat egy kapcsolat, amikor a két fél jól ismeri egymást. Ha rendelkeztek egy biztonságos kötődési alappal, a jövőben erre könnyebben tudtok építkezni.

Egy kis tudomány

A GLAMOUR pszichológusa, Matkovics Petra ugyancsak nem veti el a barátságból lett szerelem "intézményét". Ennek előnye, véli a szakember, hogy olyannal kezdesz kapcsolatba, akit már ismersz, láttad már rosszabb és jobb napjaiban is, vannak közös élményeitek. Így könnyebben alakul ki a bizalom, az intimitás, az egymásra hangolódás. Kevesebb lesz a meglepetés, tudod, hogy mire számíthatsz a másikkal kapcsolatban. Ezzel együtt megvan a kezdeti felfedezés izgalma is, hiszen egy másik szerepben ismeritek meg egymást. Ugyanakkor előfordulhat, hogy kicsit bátortalanabbul kezdődik a kapcsolat, hisz nem szeretnénk, hogy azért érjen véget a barátság, mert a kapcsolat esetleg nem sikerül, vagy netalán a másik fél nem viszonozza az érzelmeket.

Ez is érdekelhet

9 etikett-lecke, amit a királyi család tagjaitól tanulhatunk, pedig van, aki nem nemesi családból származik

9 etikett-lecke, amit a királyi család tagjaitól tanulhatunk, pedig van, aki nem nemesi családból származik

Divathírek

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Szépséghírek

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai