Színezd újra az otthonodat a 2021-es trendek szerint!

Szponzorált tartalom

2021.április.22.

Az utóbbi másfél évben rengeteg időt kellett otthon töltenünk, így még fontosabbá vált, hogy az otthonunk valóban otthon legyen, ahol jól érezzük magunkat. A lakásunk teljes körű felújítása azonban drága és időigényes. Szerencsére számos olyan feladat van, ami feldobja, szinte újjávarázsolja az otthonunkat, és mi magunk is el tudjuk végezni.

Néhány apró változtatás is csodákra képes
Néhány apró változtatás is csodákra képes
Fotó: BP Digital

Ráadásul remek kikapcsolódás előtte inspirációkat gyűjteni, majd pedig a kreativitásunkat megélve meg is valósítani az ötleteinket. A végén pedig szuper érzés úgy ránézni az átfestett falakra vagy a felújított bútorokra, hogy tudjuk: ezt mi csináltuk, és végre olyan, amilyennek megálmodtuk! És természetesen az sem utolsó szempont, hogy így még spórolhatunk is.

Újítsd meg az otthonodat fillérekből!

Azt nem mondjuk, hogy a fal bontásának, betonozásnak, vagy a csempe lerakásának fogj neki egyedül, de például egy-egy régebbi bútort te magad is fel tudsz frissíteni szinte fillérekből. A függönyök cseréje is csodára képes, teljesen új hangulatot ad az otthonodnak, és szintén nem kell hozzá szakember. Elég, ha a sötétebb, rövidebb függönyöket lecseréled világos, földig érőre, és máris modern köntösbe öltözött a lakásod. A lakástextíliáknál maradva egy kisebb szőnyeg egyáltalán nem kerül sokba, a lerakása pedig gyerekjáték.

Mindig is márványpultra vágytál a konyhában? Valósítsd meg! Persze egy igazi márványpult nagyon drága, de márványhatású öntapadós fóliával pár ezer forintból kihozhatod. A falfestéstől sem kell megijedned, főleg, hogy nem muszáj az összes falfelületet átkenned. A lakásod felfrissítéséhez már az is elég, ha egy-egy falat átfestesz, és hozzá igazítod a kiegészítők színét.

Régiből újat néhány mozdulattal

Ha gyorsan szeretnél látványos változást elérni, a festés a legegyszerűbb módszer, amit akár teljesen egyedül is meg tudsz valósítani. Bátran játssz és kísérletezz a színekkel, az idei trendek ugyanis kedveznek a játékosságnak. A színek pedig nem csupán a falon jelenhetnek meg! Festéssel ugyanis felújíthatod a bútoraidat, a csempét, sőt, még a padlót is.

Milyen eszközökre lesz szükséged?

Teljesen kezdőként is belevághatsz a festésbe, azonban néhány eszközt feltétlenül be kell szerezned. Először is vegyél takarófóliát. Sokat, mert kelleni fog. Nem vagy profi, így valószínűleg sokkal „piszkosabban” fogsz dolgozni, mint egy szakember, ezért mindent takarj le, mielőtt munkához látnál. Pontosan emiatt egyébként dolgozni is olyan ruhát válassz, amit nem sajnálsz utána kidobni.

Ez eddig egyszerű, gondolhatnád, ám most jönnek a speciális eszközök, amelyek között lehet olyan, aminek még csak a nevét sem hallottad korábban. Szükséged lesz fánglira, spaklira (ebből legalább kettőt vegyél: az egyikkel lekaparod a falat, a másikkal felviszed a glettet), csiszolópapírra, hengerre (érdemes ebből is többet vásárolni különböző méretekben) és teleszkópra, ecsetre, és persze glettre, valamint falfestékre.

Ez utóbbi esetében törekedj a minőségre! Hidd el, megéri költeni a jobb minőségű, valószínűleg drágább falfestékre, mert azzal könnyebb lesz dolgozni, az elkészült munka pedig tartósabb lesz. A munkadíjon már így is spórolsz, az eszközökön és anyagokon ne tedd!

Milyen színek hódítanak 2021-ben?

Az idei trendek egyértelműen a természetes, földszíneknek kedveznek. Ez köszön vissza a falfesték kínálatban, de a lakástextíliákban és a kiegészítőkben is. Nem kell azonban megijedned, ez nem csupán a visszafogott bézseket és barnákat jelenti, hanem magában foglalja a természet színes kavalkádját kezdve a kövek szürkeségétől, a föld okkerén keresztül egészen a moha mély zöldjéig. A végeredmény pedig minden esetben barátságos és harmonikus.

Jól illik ebbe a sorba a 2021-es év színe, vagyis inkább színpárosa: a szürke és a sárga. Remekül kiegészítik egymást és nagyon jól mutatnak együtt, így például ezzel a színkombinációval biztosan nem lősz mellé. Szuperül megy ezekhez az egészen sötétkék is, amely eleganciát sugároz. A legfontosabb azonban az, hogy olyan színeket válassz falfestékben és kiegészítőkben egyaránt, amelyek harmonizálnak együtt, és amely színektől te jól érzed magad a mindennapokban.

A teljes lakás felújítása nem kis feladat, azonban már néhány aprósággal is feldobhatjuk az otthonunk hangulatát. Ha némi változásra vágyunk, a legkézenfekvőbb megoldás a festés. Átfesthetünk egy falat, vagy az összes falfelületet, de akár egy régi bútort, a padlót és a csempét is. A beltéri falfestékek mellett kiváló falazúrok, csempefestékek gondoskodnak arról, hogy könnyedén megvalósíthassuk legújabb ötleteinket!

Bár elsőre úgy tűnik, hogy nem egyszerű feladat, megéri, mert a végeredmény, és az, hogy a saját kezünkkel csináltuk meg, kárpótolni fog mindenért.

Ez is érdekelhet

Nem sokon múlt, hogy Robert Downey Jr. ezt a szupergonoszt alakítsa a Marvel-univerzumban

Nem sokon múlt, hogy Robert Downey Jr. ezt a szupergonoszt alakítsa a Marvel-univerzumban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)