Talán te is rosszul csinálod! A tökéletes fogmosás 4+1 trükkje

Szponzorált tartalom

2019.október.24.

A fogmosás a mindennapi rutin része. Ha megkérdeznénk Tőled, hogy "és te tudsz fogat mosni?", valószínűleg gondolkodás nélkül rávágnád, hogy igen. Triviálisnak tűnhet, viszont a legtöbb ember még sincs tisztában a helyes technikával. Most eláruljuk neked a tökéletes fogmosás titkait!

Talán te is rosszul csinálod! A tökéletes fogmosás 4+1 trükkje
Fotó: Gettyimages.com

1: Találd meg a legjobbat!

Hiába van szuper fogkrémed, ha nem jó fogkefét használsz. Azt gondolhatod, hogy minél keményebb a sörte, annál jobban tisztít, viszont a kemény sörték nem tudják megtisztítani az ínyszélt rányomás nélkül. A túlzott nyomás sérülésekhez vezethet, így ezzel jobb vigyázni. A sérülések miatt visszahúzódhat az ínyed, ami végső soron ahhoz is vezethet, hogy elveszíted a fogaidat.

A legjobb választás egy puhább sörtéjű fogkefe, azzal ugyanis plusz nyomás nélkül kíméletesen moshatod meg fogaidat. Az igazán jó fogkefe akkor is megőrzi a szilárdságát, ha nedves, igyekezz ilyet használni. Ha még hatékonyabb tisztítást szeretnél, válassz kisebb fejű fogkefét, azzal alaposabb munkát végezhetsz!

Fotó: Curaprox

2: Napi kétszer két perc

A legjobb az, ha reggel és este mosod meg a fogaidat, egy fogmosás tartson legalább két percig, de szükség esetén tovább is. Utána, ha szeretnéd lecsekkolni az elvégzett munkát, akkor simítsd végig a nyelveddel a fogak felszínét. Ha úgy érzed, hogy szükséges, folytasd a fogmosást!

3: Nem mindegy, hogyan tartod!

A fogmosásnak a nevével ellentétben nem csak a fogakra kell kiterjednie. Úgy tartsd a fogkefét, hogy a sörték fele a fogadon, a másik fele az ínyeden feküdjön. A leghatékonyabb akkor leszel, ha a fogkefét 45°-ban döntve használod.

4: A technika is nagyon fontos

A legjobb, ha a fogak külső felszínével kezded a fogmosást, ezután jöhet a belső felszín, végül a tisztítsd meg a fogak felszínét is. Mindig a leghátsó foggal kezdd, és apró, körkörös mozdulatokkal haladj fogról fogra. A hátsó fogak vannak kitéve a legjobban a fogszuvasodásnak, így erre a részre extrán figyelj oda! Ha megtanulod helyesen mosni a fogaidat, azzal nem csupán kellemetlen fogászati kezeléseket kerülhetsz el, de sokáig megőrizheted ragyogó mosolyodat is.

+1: A fogközökről sem szabad megfeledkezni

A legtöbb fogkefe nem éri el a fogközöket, így érdemes a fogköztisztító kefével is megbarátkoznod. Ezzel az extra lépéssel elkerülheted a fogak közötti szuvasodást is. A fogköztisztító kefét patikából érdemes beszerezned, főleg, ha jó minőségűt szeretnél venni. Ezen a videón láthatod, hogy mennyire egyszerű a használata:

Ez is érdekelhet

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói