Tanulj divatrajzot készíteni egy hazai divatháznál!

2013.szeptember.5.

Újra indul Divatrajz kurzus a Lucia Divatakadémián! Az év eleji bevezetéskor tapasztalt nagyfokú érdeklődés és a hallgatók elégedettsége okán szeptemberben is elindítja Divatrajz kurzusát S. Hegyi Lucia divattervező nevével fémjelzett Lucia Divatakadémia. A 15 szombaton át tartó kurzus szeptember 7-én indul, de 10-ig még fogadják a jelentkezőket.

Drótos Dominika divatrajza
Drótos Dominika divatrajza

Az Akadémia Divatrajz kurzusának tematikája úgy épült fel, hogy a divat illusztráció mellett az ahhoz kötődő fontosabb témákat is lefedje. Ennek köszönhetően a kurzus során amellett, hogy a hallgató elsajátíthatja a divatfigura ábrázolás módszereit (testalkat arányai, divatrajz arányai, torzítások, részletrajzok) és a jelenlegi trendeknek megfelelő különböző divatgrafikai technikákat, jut idő a divattörténeti alapok megismerésére és némi divatismeretre is. A kurzust végzettek ezáltal divatrajzaikat változatos stíluselemekkel tudják tarkítani, kollekcióprezentáláshoz egyedi és színvonalas látványterveket tudnak készíteni.

Mivel Lucia fontosnak tartja, hogy az Akadémián tanuló diákok személyisége, képessége és tehetsége egyénileg is gondozva legyen, a kurzus létszámlimitje továbbra is 5 fő. Ennek maguk a hallgatók is kifejezetten örültek, hiszen így tudtak ők is igazán nagy fejlődést produkálni.

A kurzus helyszíne a Luan by Lucia Divatház, melynek tereit a kurzus során lehetőségük volt megismerni a diákoknak.

A kurzust továbbra is Mészáros Dóra öltözék- és textiltervező iparművész vezeti, aki 1996 óta oktat különböző divatiskolákban és számos hallgatót készített már fel hazai és külföldi divatiskolák felvételi vizsgáira. Dóra a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, de berlini ösztöndíjának köszönhetően Vivienne Westwood óráit is hallgatta. Közel 16 éve vesz részt különböző projektekben a Luan by Lucia Divatháznál.

Dóra szakmai tudása, érdekesen felépített tematikája, segítőkészsége és kedvessége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a tanulók örömmel járjanak be a kurzusra és ne iskolai kötelezettségként éljék meg az órákat, házi feladatokat.

Visszajelzések a hallgatóktól:

Most hallottam először az anilin festőkről vagy a diófapácról. Rengeteg fajta technikát mutatott Dóra, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet.

"Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki ilyen szakirányban szeretne továbbtanulni, mert a rengeteg dolog mellett, amit tanultam, sok tanácsot és segítséget kaptam, hogy hogyan tovább. Csak egy dolgot bánok, hogy nem tartott tovább".

"Rengeteget változott a látásmódom amióta a kurzusra járok, teljesen más szemmel nézem a színeket és formákat magam körül".

"Nagyon érdekesnek találom azt is amikor Luciától kérdezni lehet és mesél a divatház, a magyar divatvilág működéséről".

"Szerintem mindannyian látványosan sokat fejlődtünk a kezdetekhez képest. A jövőben biztos vagyok benne, hogy kamatoztatni fogjuk az itt megszerzett tudásunkat".

Az érdeklődők bővebb információt a kurzusokról és a jelentkezésről a Divatakadémia honlapján és Facebook oldalán találsz.

A tavaly 25 éves fennállását ünneplő Luan by Lucia Divatház 2012 júniusában indította el divatkurzusait. A szakmai gyakorlatosokat is fogadó hazai divatmárka mindig szívügyének tekintette a hazai divatipar támogatását, az utánpótlás segítését. S. Hegyi Lucia vezető tervező saját bevallása szerint sokat köszönhet egykori szakmai mentorainak, így felelősségének érzi, hogy lehetőséget biztosítson a divat iránt érdeklődő fiataloknak.

Ez is érdekelhet

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját