Telefonturkálók: Miért akarunk belenézni a másik telefonjába?

2021.október.11.

Adott a következő szituáció: Egy ártatlan pillantást vetek a párom telefonjára. Tudom a jelszót. Áh, nem.. Én nem tennék ilyet, hiszen megbízom benne. De mégis, mi lehet abban a galériában?? Lehet, hogy másokkal beszél és nem tudok róla? Múltkor kedvelte egy csinos lány képét. Na jó, csak egy pillantást vetek rá, úgyse tudja meg... És már el is rontottad.

Telefonturkálók: Miért akarunk belenézni a másik telefonjába?
Fotó: Gettyimages.com

Miért fúrja az oldalunkat ennyire a kíváncsiság a másik telefonjával kapcsolatban? És mi miért féltjük a sajátunkat másoktól? Bizalmatlanság megkérni a másikat, hogy mutassa meg?

Előfordulhat, hogy egy egészséges kapcsolatban élünk, és mégis bennünk bujkál a kisördög, hogy belekukkantsunk a másik telefonjába. Nem elég az az információ, amit megosztunk egymással? A 21. században gyakran tapasztalom én is, hogy a telefonomat használom az agyam „segítőjeként”. A sok időpont és dátum már nem fér a fejembe, így inkább a nálamnál okosabb készülékemre hagyatkozom; emlékezzen ő a programjaimra. Nem csak időpontokkal, mással is így teszünk. Telefonunk tárolja az összes képünket, feljegyzésünket, gondolatainkat. Mondhatjuk, hogy mindent megosztunk a másikkal, de lehetséges, hogy készülékünk emlékszik olyan dolgokra, régi gondolatokra, amiket párunkkal már nem osztottunk meg?

Hol tartjuk a gondolatainkat, a fejünkben, vagy telefonunkban?

Mire utalhat az, ha belenézünk a másik telefonjába engedély nélkül?

- Elképzelhető, hogy egy régebbi kapcsolat miatt elvesztettük a bizalmunkat másokkal szemben, vagy esetleg a jelenlegiben értek olyan traumák, ami miatt már nem tartjuk elkötelezettnek velünk szemben. Utóbbira egyébként még a szakértők is azt mondják, hogy ugyan nem illendő, de meg lehet érteni ezeket az embereket, és sokan alkalmazzák – persze a másik engedélyével - ezt, ha esetleg félrelépés történt.

- Az is lehet, hogy az önbizalmunkkal van baj, úgy gondoljuk, hogy nem vagyunk elegek partnerünknek. Persze ez sem csak úgy magától alakul ki, ha te is ezt tapasztalod, érdemes elgondolkodni az okán.

Mit tehetünk, ha érezzük a kényszert?

- Az őszinteség mindig jó megoldás! Vond kérdőre párod, meséld el neki bizonytalanságaidat, kérdéseidet. Ha nincs rejtegetni valója meg fogja neked mutatni, és végre te is megnyugodhatsz.

- Gondolj bele, te mit szólnál, ha ő engedély nélkül lesne bele a te telefonodba? Na ugye!

Rejtegetni valamit a párunk elől sosem jó. Azt még inkább nem szeretjük, ha ő titkol el valamit. Mindenesetre a kulcs a beszélgetés, hiszen meg lehet vitatni még az ilyen dolgokat is egy jó partnerrel. Mit gondolsz, nálad hol a határ, ha erről a kérdésről van szó?

Szerző: Bán Lilianna

Ez is érdekelhet

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!