5 tipp az első randira – hogyan kelts jó benyomást?

2022.augusztus.8.

Az első randinak mindig nagy jelentősége van, ha ismerkedésre kerül a sor, ebben valószínűleg mind egyetértünk. Ilyenkor dől el ugyanis, hogy lesz-e a későbbiekben folytatás. Éppen ezért mindenki igyekszik a lehető legjobb benyomást tenni.

Tippek az első randihoz
Tippek az első randihoz
Fotó: Gettyimages.com

Íme 5 tipp, ami valóban nagy segítség lehet.

Első a megjelenés

Bármennyire is fontosak a belső értékek, az első benyomást akaratlanul is befolyásolja a külsőnk. Úgy is gondolhatunk erre, hogy a megjelenésünk nem más, mint a lelki világunk fizikai letükröződése. Az alapvető higiénia mikéntjét nem fogjuk ecsetelni, hiszen ennek a randizás világán túl is ismerősnek kell lennie. A randizás során viszont egy diszkrét parfüm, amelyet a mindennapokban nem feltétlen használunk, nagyon sokat jelenthet. Az illat ne legyen tolakodó, hiszen nem célunk, hogy minden élőlény ájultan zuhanjon a földre 4 méteres körzetünkben. A hölgyek esetében a különlegesebb frizura vagy smink szintén jó választás lehet.

Ami még sokakat foglalkoztat, az az öltözködés, pontosabban az, hogy mit illik felvenni egy randira. Nos, ez nagyban függ attól, hogy hol és milyen programot szervezünk. Ha csak nem az operaházba vagy valamilyen feltűnően puccos helyre megyünk, nem érdemes a legelegánsabb szettünket előkapni. Ha mégis így teszünk, könnyen előfordulhat, hogy túlöltözöttek leszünk a partnerünk mellett, ami miatt kényelmetlenül érezheti magát. Nőknek például tökéletes választást jelenthet egy divatos farmer ruha balerinacipővel – utóbbi azért is ajánlott, mert ilyenkor nem mindig tudhatjuk, mennyit fogunk sétálni, tehát jó választás a kényelmes lábbeli. A férfiak számára elegáns szabású férfi póló, slim fit farmerrel és sneakkerrel ideális viselet lehet.

Szervezz előre programot

Ahhoz, hogy bármilyen randi sikeres legyen és ténylegesen pozitív emlék maradhasson, a séta és a beszélgetés nem feltétlen elég – utóbbi amúgy sem megy mindig könnyen az első alkalommal. Ezért érdemes valamilyen programot szervezni, aminek a keretein belül maga a kommunikáció létrejöhet. Fontos, hogy olyan programot válasszunk, ami kellően ellazít, és segít megnyílni. Ez lehet vidámpark, mozi, korcsolyázás vagy szinte bármi, amit mindketten élvezünk.

A megfelelő helyszín megtalálása

Ha már megvan a program a randira, akkor fontos, hogy megfelelő helyszínt is találjunk. Amennyiben nem akarjuk, hogy kellemetlen meglepetések érjenek minket, érdemes előre elintéznünk néhány dolgot. Például egy éttermi vacsora esetén asztalt foglalni, vagy mozizás előtt előre megvenni a jegyet.

B terv

Mivel bármi közbejöhet, például lekéshetjük a mozit, vagy talán partnerünk mégsem érzi, hogy készen állna egy közös siklóernyőzésre, ezért nem árt, ha van B tervünk is az estére. Természetesen nem kell feleslegesen plusz mozijegyeket vásárolnunk, viszont az segíthet, ha összeírunk pár lehetséges alternatívát.

Közeledés – de hogyan?

Egy másik nagyon fontos dolog, hogy ha valóban hosszú távra tervezünk, akkor haladjunk lassan, lépésenként. A legjobb, ha figyeljük partnerünk rezzenéseit, hogy mire, hogyan reagál, így könnyen el lehet dönteni, milyen tempóban haladjunk, hogy számára is kényelmes legyen a helyzet. Semmiképp sem érdemes ajtóstul rontani a házba.

Ez is érdekelhet

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói