Tippek, hogy izgalmasabbá tedd az Instagram-profilod

2021.december.12.

Ki ne szeretne egy szép, esztétikus Instagram profilt? Pörgetjük az Instagramot és csak nézzük, hogy egy-egy influenszernek mennyire gyönyörű az oldala. Higgyétek el, nem is olyan nehéz elérni, hogy szép, ízléses feedünk legyen, mint gondolnánk.

Tippek, hogy izgalmasabbá tedd az Instagram-profilod
Fotó: Gettyimages.com

Elég egy-két elemre odafigyelni, és máris jobban mutatnak a képeink legyen szó kajás, ruhás vagy kirándulós posztokról. Persze egyáltalán nem előírás, hogy a szépségre kell törekedni, inkább úgy fogalmaznánk, az a tökéletes Instagram profil, aminek létrehozásában örömöt lelsz. Legyen szó csupán az emlékeid megosztásáról, vagy arról, hogy az influenszerekéhez hasonló galériát szeretnél, mutatunk néhány trükköt!

Először nézzük a legfontosabbat, ami nem más, minthogy egységes színeket használjunk. Nagyon egyszerűen készíthetünk magunknak saját filtereket a Lightroom ingyenes mobilalkalmazásában (megsúgom, hogy YouTube-on rengeteg ilyen videó található) vagy, ha nem szeretnénk ezzel bajlódni, akkor használhatunk már kész filtereket is. Egy egységes színekben pompázó feedre mindig jó ránézni. A követőink számára sokkal befogadhatóbb egy letisztult profil.

A következő lépcsőfok inkább elrendezési elem, mint esztétikai. A sztorikat, amiket szeretnénk kiemelni érdemes téma szerint rendezni. A témákhoz pedig egy-egy hozzá illő képet rendelni, ettől átláthatóbb és kifinomultabb lesz a profilunk. Nagyban megkönnyíti a követőinknek a tájékozódást, tudják, mit szeretnének megnézni az oldalunkon és arról is képet fest számukra, hogy érdekli-e őket a hobbink vagy az életünk.

Tehetünk ki olyan képeket, amik összeillenek és egymás mellett vagy fölött egy egészet alkotnak. Ez nagyon jól tud mutatni, viszont figyelnünk kell rá, hogy ha újat posztolunk, ne csússzanak szét. Nincs annál furcsább, mikor látunk egy random lábat egy feeden és meg kell hozzá keresni a többi testrészét.

Ha nem akarunk egységes színeket használni, akkor akár játszhatunk is velük. Felváltva használhatunk sötét és világos színeket, filtereket. Kerülhetnek egymás alá oszloposan a hasonló színkombinációk, de akkor itt is figyelni kell hogy ne csússzon szét a feedünk.

Arra is találhatunk ötleteket Pinteresten, hogy milyen sorrendben érdemes képeket posztolni. Ha nem célunk influenszerré válni, csak szeretnénk megosztani a barátainkkal az élményeinket, ezt a lépést teljesen kihagyhatjuk.

Az Instagram az önkifejezésre legjobban alkalmas platform, ezt ne felejtsük el! Minden feed gyönyörű tud lenni a maga módján.

Szerző: Varga Dóra

Ez is érdekelhet

Magyar tervezők bemutatója a naplementében - Programajánló

Magyar tervezők bemutatója a naplementében - Programajánló

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját