Megakadtál a karrieredben? Ezt a 4 tippet fogadd meg, hogy újra motivált legyél

2021.április.5.

Frusztrál a folyamatos otthonról történő munkavégzés, nehezen teremted meg a munkád és a magánéleted közti egyensúlyt, és úgy érzed, itt az ideje, hogy a jólléted kerüljön az első helyre az életedben? Ha igen, akkor valószínűleg te is azok közé tartozol, akik a koronavírus-járvány kezdete óta megakadtak a karrierjükben, és elvesztették a motivációjukat. Ne feledd viszont, hogy egyszer az élet visszatér a normális kerékvágásba, de addig sem szabad feladnod! Ha most elveszettnek érzed magad a munkád terén, vagy egyszerűen közömbössé vált számodra, akkor ezeket a tippeket feltétlenül fogadd meg.

1. Emlékezz a miértekre

Ha motiváció híján elakadtál a karrieredben, nehéz lehet emlékezni arra a szenvedélyre, ami a tehetségedből fakad. Emlékezz arra, hogy miért választottad azt a pályát, amelyen jelenleg vagy. Vesd össze azokkal a dolgokkal, amiket igazán szeretsz csinálni, és azokkal a célokkal, amelyeket meg szeretnél valósítani. Lehet, hogy csak átmeneti hangulatingadozásban szenvedsz, de az sem kizárt, hogy teljesen új célokat szeretnél megvalósítani, de a jelenlegi teendőid elterelték erről a figyelmedet. Ha tudatosítod magadban, hogy mik azok a dolgok, amikre jelenleg a legjobban vágysz, akkor a megvalósításukhoz is elég energiát fogsz érezni magadban.

2. Fejlessz ki új készségeket

A karrieredben való előrelépéshez időnként szükség van arra, hogy új készségeket fejlessz ki. Folyamatosan vedd figyelembe, hogy éppen milyen lehetőséged vannak a továbbképzésre, hiszen lehet, hogy az egyik segítségével egészen új perspektívából látod majd a karrieredet. Ha jobb lehetőségekre vágysz, kulcsfontosságú, hogy tájékozott legyél a szakmád aktuális trendjeiről, eszközeiről és folyamatairól. Sok cég maga is szervez szakmai tréningeket, de ha te találsz egy jó lehetőséget, azt is érdemes felvetned a feletteseidnek, hiszen ha a vállalat érdekeit szolgálhatod vele, könnyen lehet, hogy átvállalják a tanulással járó költségeket. Ha nem, az se tartson vissza, és fektess be te egy olyan képzésbe, ami a szíved vágya.

3. Vedd figyelembe az új karrierlehetőségeket

Ha egyáltalán nem látsz esélyt arra, hogy előrelépj a jelenlegi munkahelyeden vagy szakmádban, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy egészen új irány vegyél a karrieredben. Ha egyáltalán nincsenek új és izgalmas lehetőségeid, és gyakran monotonnak érezd a munkádat, akkor könnyen motiválatlanná válhatsz. Értékeld a mostani helyzetedet, és gondold végig, megéri-e hosszú távon ezt az utat járnod? Ha nem, akkor kezdj el álláshirdetéseket olvasni, nézz utána, hogy milyen, számodra érdekes tanfolyamok elérhetőek most, és gondolkozz el azon is, hogy nincs-e olyan érdeklődési köröd, ami akár egy saját vállalkozás beindításához is jó alap lehet? Bár minden eshetőségben van némi kockázat, ha jelenleg egyáltalán nem boldogít sem a munkahelyed, sem a szakmád, akkor komolyan gondolkozz el a váltáson.

4. Tölts több időt kikapcsolódással

Előfordulhat, hogy annyira összpontosítasz a karriered alakulására, hogy időközben elfelejted kiélvezni az élet szépségeit. Szánj több időt a pihenésre, és koncentrálj az olyan programokra, amik segítenek feltöltődni és új motivációkat is nyerhetsz általuk. Ha egy kiegyensúlyozott, stabil magánéleti háttér van mögötted, és folyamatosan időt szakítasz az öngondoskodásra is, akkor bármilyen kihívással is kelljen szembesülnöd a munkád során, könnyebb vele szembenézned. Nagyszerű ötlet lehet az is, ha önkéntes munkát is vállalsz, hiszen a másoknak való segítségnyújtás mindig jó érzéssel tölthet el. A lényeg, hogy töltődj fel fizikailag és szellemileg is, hiszen ha alapvetően jól érzed magad, akkor a karrieredben is könnyebben lehetsz újra motivált.

Ez is érdekelhet

5 tény, amit tudnod kell a csiklódról

5 tény, amit tudnod kell a csiklódról

Szépséghírek

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik