Tökéletesség nélkül is lehetsz sikeres!

2017.szeptember.28.

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Mindent pontosan úgy szeretnél, ahogy elképzelted és rosszkedvűvé tesz, ha a dolgok nem úgy történnek? Nem tudod befogadni mások bókjait, mert a fejedben az jár, hogy jobban, szebben is megcsinálhattad volna? Vagy nem tudod átélni azt az örömöt, amit az elért célok után lehetne érezned, mert nem pontosan úgy valósult meg, ahogy azt Te azt eredetileg elgondoltad?

Ezt olvastad már? Mit jelent a lélek-hallgatás?

A jógaoktatás kapcsán is sok olyan emberrel találkozom, akinél a perfekció a mérce önmagával szemben. Magas teljesítményt nyújtanak és mégis úgy érzik, hogy nem elég tökéletes. Ilyenkor, amikor rávilágítok nekik, hogy a fejleszthető dolgok mellett mi mindent csinálnak kiválóan, azt a választ kapom, hogy: - "Igen, mert én maximalista vagyok".... Maximalista vagy perfekcionista?

Mindkét embertípus a sikerre hajt. De akkor mi a kettő közti különbség? Amennyire én látom, egyrészt a motiváció. A perfekcionista egy idealizált tökéletes cél felé törekszik, ami olyan messzi, hogy legtöbbször el sem lehet azt érni. Mivel ezt érzékeli is, ezért belső hajtóerejévé valamilyen félelem válik – ez javarészt nem tudatos. Lehet ez egy megfelelési kényszer vagy éppen félelem a bukástól, az elutasítástól. A maximalistát belső ösztönző ereje motiválja a siker felé, de érti, hogy végső cél eléréséig olykor hibák is előfordulhatnak és magát az utat is élvezi.

Legyen célunk a siker és ne a tökéletesség! Soha ne adjuk fel a lehetőségét annak, hogy hibázhatunk, hiszen akkor elveszítenénk az új dolgok megtanulásának és az életben való előrelépésnek a képességét.
Emlékezzünk, hogy a perfekcionizmus mögött gyakran megbújik a félelem. Viszont a félelmeinkkel való szembenézés illetve az, hogy megengedjük magunknak, hogy emberek lévén olykor hibázzunk paradox módon boldogabbá és produktívabbá tesz bennünket.

Ez is érdekelhet

A pénisz is öregszik, méghozzá így

A pénisz is öregszik, méghozzá így

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós