Top 6 esküvői helyszín

2020.február.20.

A legtöbb nő már kislányként tervezgetni kezdi, milyen is lesz az a bizonyos "nagy nap", és amikor valóban odakerül, majdhogynem kész elképzelésekkel kezd a szervezésbe. Szerencsére nem kell túl messzire mennünk a mesebeli helyszín kiválasztásához, ugyanis Magyarország hemzseg az álomszerű kastélyokban és vendéglátó egységekben. Királyfalvi Jenny, esküvőszervező és vezető segítségével most összeszedtük a hat kedvenc helyszínünket, amelyek garantáltan nem okoznak majd csalódást!

Top 6 esküvői helyszín
Fotó: Simon Teodóra

Itt találod… Tata, Angolpark
Neked ajánljuk, ha… a barokk szerelmese vagy

Ha azt mondjuk, hogy a Pálma Rendezvényház több mint kétszáz éves és műemlék védettség alatt áll, azt hiszem, már sejthető, hogy egy igazán romantikus, barokk helyszínről van szó. Ez a terület valóban azoknak való, akik "királylányos" esküvőről ábrándoztak egész életükben, hiszen a hatalmas üvegfelületek és a belmagasság valóban egy kastély hangulatát tükrözik. A Rendezvényházhoz két másik helyszín is tartozik; az Esterházy Étterem és a Barokk Díszudvar, és mindemellett a közelben lófuttató és fürdőház is található a tó partján. Ez a helyszín együttes nem csak az eszem-iszom, de akár a legény- és lánybúcsú, a polgári ceremónia vagy a fotózás lebonyolítására is alkalmas lehet.

Itt találod… Pápához közel, Mátyusháza Pusztán
Neked ajánljuk, ha… legszívesebben egy esőerdőben mondanád ki az igent

A húszhektárnyi magánbirtok minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb helyszín, amit a nagy napunkhoz választhatunk. A terület pálmafái, bambuszerdői, tavai és homokos strandja könnyen azt az érzést kelthetik, hogy egy hazánktól több ezer kilométerre levő, egzotikus paradicsomba érkeztünk. A Playa Luna a vendégek kényelméről is gondoskodik: egymástól elkülönített lakóépületek adnak szállást a pár meghívottjainak. Ahogy a helyszínt, úgy az asztalra valókat is magas színvonal jellemzi, hiszen a felszolgált ételeket egyenes a Waldorf-Catering, Magyarország vezető catering szolgáltatója bonyolítja le.

Itt találod… Etyek
Neked ajánljuk, ha… imádod a jó borokat és vidéki környezetet

Amennyiben imádod a jó borokat és a borvidékek gyönyörű panorámáját, biztosan rögtön beleszeretsz majd a Rókusfalvy Birtokba, ahol a több hektáros szőlőterületen évi 22 000 palack bort termel ki a vendéglátó család. A birtokon egy borterasz és egy kisterasz és rendelkezésünkre áll, előbbi akár 150 fős vendégsereglet befogadására is alkalmas. A Rókusfalvy Birtok legfőbb erénye borai mellett a lélegzetelállító kilátásban rejlik, ugyanis egyenesen az etyeki dombokban, a borvidékben és a kis faluban gyönyörködhetünk fentről.

Itt találod… Kis-Duna, Gubacsi híd lábánál
Neked ajánljuk, ha… a vízparton érzed legjobban magad

Ha a vőlegényed esetleg a hajózás vagy a horgászat elhivatottja, valószínűleg első látásra szerelem lesz számára ez a természetvédelmi terület, és ráadásul nem csak a hobbijának hódolhat, de még az esküvőjét is ideszervezheti. A 2011 óta működő négy csillagos helyszín jacht kikötővel, étteremmel és grill terasszal operál, így akár nagyobb társaságok befogadására is alkalmas. A Duna Garden gasztronómiai szempontból is jó választás, ugyanis – a vízparthoz idomulva – tengeri finomságokat, magas minőségű steaket és különleges borokat is kóstolhatunk náluk. Mindezt tetézi, hogy a terasznak köszönhetően akár a Duna parton is elfogyaszthatjuk a vacsorát, a naplemente és a vízcsobogás pedig egyértelműen kiakaszt bármilyen romantika-mérőt!

Itt találod… Pusztazámor
Neked ajánljuk, ha… közel áll a szívedhez a vintage romantika

Ha szereted a természetközeli, antik helyszíneket, a Barcza Kastély és mesebeli környékének atmoszférája biztosan rögtön megbabonáz majd. A 18. századi épület jelenleg Öreg Tölgy Kastély-fogadó néven üzemel és biztosít helyszínt esküvők lebonyolításához. A kastélyt körülvevő terület szintén figyelemreméltó; van itt minden, romantikus tavacska, félsziget kápolnával, 300éves tölgyfa, arborétum – akár a tündérmesékben. A tavacska partja tökéletesen lehet szertartási helyszínnek, a kert pedig remek választás egy lazább kerti parti hangulatú vacsorához, majd pedig a bálteremben folytatódhat a buli.

Itt találod… Alsóbogát
Neked ajánljuk, ha… a ceremónia mellett kalandra is vágysz

Ahogy az eddig felsorolt helyszínek, úgy a VillaBogart is nagyszerű választás lehet, ha természetközeli, elegáns esküvőt terveztek a pároddal, azonban ez a helyszín plusz izgalmakat is tartogat. Ha lebonyolítottátok a ceremónia "szépruhás" részét a Festetics-Inkey Kastélypark, a Kastély vagy a Magtár Galéria falai között, már elő is kerülhetnek a túrabakancsok, ugyanis a Veterángarázs számos programot kínál a násznép vagányabbik felének. Bérelhető veterán autók, terep segway-ek, biciklik, szervezett élménytúrák és két tó várja a sportolni és kirándulni vágyókat, az estét pedig akár szabadtéri sütés-főzéssel is zárhatjátok. Plusz tipp: a Romkastély csodálatos helyszín lehet a fotózás lebonyolításához!

Takács Dalma

Ez is érdekelhet

Magyar tervező ruhájában zárta a hetet Martina

Magyar tervező ruhájában zárta a hetet Martina

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Szépséghírek

Rihanna megosztotta a legjobb barack árnyalatú smink tutorialt

Rihanna megosztotta a legjobb barack árnyalatú smink tutorialt