Tudod, mi a különbség a szerelem és a vágy között? Így különböztetheted meg őket!

2021.február.16.

Egy kapcsolat elején bárkivel könnyen előfordulhat, hogy a gyomrában repdeső pillangók elterelik a figyelmét és nem gondolkozik reálisan. Az egyik leggyakoribb probléma ilyen esetben, hogy sokan nem tudják eldönteni, hogy pontosan milyen érzések alakultak ki bennük. Leginkább a szerelmet és a vágyat nehéz megkülönböztetni, de ha válaszút elé kerülsz, hogy komoly kapcsolatod legyen, vagy csak kalandozz, akkor fontos, hogy tudatosítsd magadban, mit is érzel valójában.

Tudod, mi a különbség a szerelem és a vágy között? Így különböztetheted meg őket!
Fotó: Getty Images

Amikor vágy hajt egy kapcsolatban, akkor a partnered iránti érzéseid többnyire fizikai okokból erednek, és nem túl mélyek. Ezzel szemben egy szeretetteljes kapcsolat esetén a fizikai vonzerő mellett a másik személyisége is lebilincsel, és teljes egészében szereted őt. Egy vágy fűtötte kapcsolatban csak szex miatt érzed magad közel a partneredhez, míg ha tényleg közel álltok egymáshoz, akkor teljesen természetes, hogy szeretkezés után egymás karjaiban alszotok el.
Ha valóban szerelmes vagy, akkor nem félsz attól, hogy megismerd a partnered szüleit, és ő is bemutasson a saját családjának, sőt, fontos lépésnek is tartod ezt. Egy igazi, hosszú távú szerelmi kapcsolatnak ez elengedhetetlen része, de ha csak a vágy tart össze titeket, akkor mindkettőtök számára jelentéktelen, hogy ismeritek-e egymás családját. Ha szerelmes vagy, akkor nem félsz attól sem, hogy sebezhető vagy.
Bármilyen nehézség adódik az életedben, arról mersz beszélni a partnerednek, és soha nem akarod elrejteni előle a valódi érzéseidet.
Ha a vágy hajt, akkor hajlamos vagy meglehetősen könnyen elengedni a dolgokat. Ha a partnerednek van olyan szokása, amivel nem értesz egyet vagy zavar, akkor szemet hunysz felette, és jelentéktelennek tekinted. Egy szerelem azonban nem ilyen. Ha szerelmes vagy, akkor vele tervezed a közös jövődet, és tudod, hogy ahhoz elengedhetetlen, hogy őszinték legyetek egymással. Ha tehát valami nem tetszik a párod viselkedésében vagy szokásaiban, akkor azt nem söpröd a szőnyeg alá.
Egy boldog, szerelmes párkapcsolatban hajlandó vagy kompromisszumokra. Ha mondjuk arról van szó, hogy a partnered egy másik városba szeretne költözni veled egy jobb munkalehetőség miatt, akkor reálisan végiggondolod, hogy milyen előnyei és hátrányai lehetnek, ha beleegyezel. Nem ragaszkodsz ahhoz, hogy mindig a te akaratod érvényesüljön, hanem arra törekedsz, hogy együtt találjátok meg a mindkettőtök számára legjobb megoldást.
Ha a kapcsolatod szeretetteljes, akkor életed egyetlen fontos eseményéből sem hagyod ki a párodat. Természetes, hogy ő is részt vesz a családi összejöveteleken, esküvőkön, és a baráti társaságoddal szervezett programokba is bevonod. Ha csak a vágy tart mellette, akkor az számít, hogy ketten jól szórakozzatok, de az életed más részeibe egyáltalán nem akarod bevonni őt.
Azokban a kapcsolatokban, ahol a vágy uralkodik, legalább az egyik személy rózsaszín szemüvegen keresztül látja a másik személyiségét.
Ha valóban szereted a párod, akkor tisztában vagy azzal, hogy neki is vannak gyengeségei és furcsaságai, de megfelelően kezeled és elfogadod azokat. Ellenkező esetben viszont nem is érdekel igazán, milyen a partnered, csak legyen ott, amikor szükséged van rá, a többi pedig nem is számít.
Végül pedig minden kapcsolat egészséges része a vitázás. Ha szereted, őszintén meg mered osztani vele a gondolataidat, és hagyod, hogy ő is elmondja a saját álláspontját.
Elfogadod azt, ha a véleményetek nem egyezik mindenben, és tiszteled, mint önálló személyiség. Ha pedig nézeteltérésetek van, akkor arról mertek és tudtok is higgadtan beszélni, és a problémáitokra megoldást találva még erősebb lesz köztetek a kötelék. Szerelem nélkül viszont inkább elkerülsz minden problémás vagy intimebb témát, mert nem is érdekel igazán. Legyen bárhogy, mindig legyél tisztában azzal, hogy mit érzel, és hogy az illeszkedik-e kettőtökre nézve az aktuális jövőbeli terveidhez. Ha igen, akkor pont úgy jó, ahogy van, ha nem, akkor pedig rajtad áll, hogy mikor változtatsz a helyzeten!
Ez is érdekelhet

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

A legvadabb szexbalesetek, amiknek sürgősségi lett a vége

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói