Utálod a legjobb barátját?

2013.január.10.

Azt mondják, a modern párkapcsolatokban már nem is a családnak történő bemutatás a fontos, hanem az, amikor először találkozol a másik barátaival. Most hirtelen fölidéztem az első pillanatokat, amikor egyszerre próbáltam iszonyú cuki, egyben lehengerlően szexi, de azért persze semmiképpen sem kihívó vagy bárgyú lenni.

Utálod a legjobb barátját?
Fotó: Thinkstock

Kemény munka, az biztos, keményebb, mint nevetni após minden viccén, vagy olyan ártatlanul mosolyogni a pasi mamájára, mintha még a szex szót se hallottam volna soha életemben. A barátok ugyanis mindent csekkolnak: intelligenciát, humort, arcot, alakot, menőséget, és persze azt, hogy az új csaj mennyire lesz odaadó, hűséges meg még mindenféle mást, ami számukra fontos.

Persze ezzel nem csak a férfiak vannak így, én minden alkalommal izgultam kicsit, mielőtt a barátnőimnek bemutattam az új lovagomat, és kifejezetten sértve éreztem magam, ha legalább egyszer nem poénkodtak utána azon, hogy legszívesebben lenyúlnák tőlem. A legtöbb embernek számít a barátai véleménye, amikor belevág egy új kapcsolatba, és ez nyilván azért van így, mert a barátaink nemcsak életünk részei, hanem hozzánk nagyon hasonló értékekkel rendelkező emberek. Éppen ezért szerintem necces, ha egy kapcsolatban valaki nem fogadja el a másik barátait.

Nyilván nem kell az összes ismerőst szeretni, de ha a pasid legjobb haverját titkon ki nem állhatod, vagy ha azt érzed, hogy őt valósággal irritálja a legjobb barátnőd, az egyfelől rossz jel, másfelől igyekezni kell valahogy változtatni rajta. Ha elutasítod a szerelmed legjobb barátját, akkor belőle utasítasz el valamit. Ezért érezheted te is megbántva magadat, ha életed férfija egy mosolyt sem tud megereszteni testi-lelki jó
barátnőd felé. Hiszen ilyenkor azt gondolod, a másik belőled nem ért meg egy fontos részt. Ez nehéz helyzet, és szerintem valahogyan meg kell próbálni rendezni, különben nem lesz tartós a kapcsolat.

Először is, érdemes utána járni, miért ellenszenves neked valaki ennyire? Aztán meg föl kell térképezni, a barátod vajon miért szereti ezt a számodra nem szimpatikus embert? Vajon ő mit lát benne? Hülyén hangzik, de ha őszintén szereted a barátodat, akkor egyszerűen meg kell keresned a legjobb haverjában a pozitív tulajdonságokat – hiszen ha nincsenek, akkor vagy a barátoddal vagy a kapcsolatoddal nem stimmel valami. De az is lehet, hogy veled – az önbizalmaddal, vagy azzal, hogy a másikban bízhass – van a baj. Ha fordított a helyzet, vagyis a te pasid nem szereti a te barátnődet, akkor pedig azon kell igyekezned, hogy minél több közös programot szervezz – és persze átbeszéld a szerelmeddel, hogy mi zavarja őt.

A lényeg, hogy szerintem nem szabad a szőnyeg alá söpörni ezt a problémát, mert egyfelől mindenkinek kellemetlen, másfelől könnyen kiderülhet, hogy csak egy kis összeboronálásra, némi félreértés elsimítására volt szükség, de rosszabb esetben megmutathatja a kapcsolat gyenge pontjait, vagy a közted és a partnered közti kimondatlan feszültségeket is.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói