Utazás: 3 úti cél szerelmeseknek

2021.július.15.

Eljött a romantikus hosszú hétvégére vágyó szerelmesek ideje, hiszen már nemcsak hazai, de számtalan külföldi úti cél közül is válogathatnak a meghitt napok eltöltéséhez. Íme három közkedvelt város, amelyek egyedi mediterrán hangulatuk mellett programokban és látnivalókban gazdag élményt is kínálnak.

Utazás: 3 úti cél szerelmeseknek
Fotó: Profimedia

Szardínia magával ragadó ékszerdoboza Alghero, a kis lélekszámú olasz város, amelynek hangulatos utcáit belengi a romantika. A látvány szinte képeslapra kívánkozik: naplemente, színes házak, meghitt vendéglők, és persze pezsgő éjszakai élet. Az olasz életérzést a helyi specialitással, a culurgione megkóstolásával érdemes megkoronázni. Az óváros szépségeinek felfedezése után már csak hab a tortán egy romantikus séta a tengerparton.

Azok a szerelmesek, akik nyüzsgésre és kulturális csodákra kíváncsiak,Madridban találhatják meg számításaikat. Az élettel teli nagyváros látnivalóinak és programlehetőségeinek száma végtelen. Napközben a csodaszép parkok, a grandiózus múzeumok, illetve a helyi éttermek teraszain érdemes eltölteni az időt, napnyugta után pedig a szenvedélyes spanyol atmoszférát is megtapasztalhatják az odalátogatók a királyi város utcáin.

A ciprusiLárnakazoknak a pároknak tökéletes választás, akiknek a romantika egyet jelent egy csendes, meghitt elvonulással. A település óvárosának felfedezése mellett a tengerparti pihenést is érdemes beiktatni a programok közé. A város békés és kellemes hangulatát a lenyűgöző tengeri panoráma koronázza meg, a parti sétány programjait pedig a narancsfák édes illata teszi még különlegesebbé.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni utazásunk megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül.

Július 1-től az Európai Unió is bevezette a hivatalos, digitális COVID-igazolványát, amely lehetővé teszi, hogy a védőoltással, a negatív PCR-teszteredménnyel rendelkezők vagy a COVID-19 fertőzésből felgyógyultak karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhassanak az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között.

Ez is érdekelhet

10+1 legparább konspirációs elméletes film: ha vágynál egy kis extra gyomoridegre

10+1 legparább konspirációs elméletes film: ha vágynál egy kis extra gyomoridegre

Sztárhírek

8 sztár, aki szembenézett a szülés utáni depresszióval

8 sztár, aki szembenézett a szülés utáni depresszióval

Sztárhírek

Reese Witherspoon otthona egy álom, lesd el ezeket az apró lakberendezési trükköket tőle

Reese Witherspoon otthona egy álom, lesd el ezeket az apró lakberendezési trükköket tőle