Vajon melyik a jó út?

2017.augusztus.9.

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Számomra az út egy nagyon sokat mondó szó. Az utóbbi időben több beszélgetésem is volt az 'úton lenni' és a 'legjobb utat választani' témakörben. A teljesség igénye nélkül most erről szeretnék néhány gondolatot megosztani.

Személy szerint azt hiszem, hogy néhány csodás utat nem lehet anélkül felfedezni, hogy el ne tévednénk.
Ezt már konkrét esetekben is megtapasztaltam utazásaim során, mikor elkeveredve hirtelen egy-egy csodás vízesésre, öbölre vagy éppen egy szuper 'chill-out' helyre leltem.

Viszont számomra van ennek valami mélyebb értelme is.

Gyakran kérdezik tőlem: Mi van akkor, ha tévútra tévedünk?

Hozzá tartozik és nincs ok a sajnálkozásra. Véleményem szerint a tévutak tanösvények és az ottani próbák révén olyan képességeket fejleszthetünk ki vagy olyan tulajdonságokat hozhatunk elő magunkból, amivel korábban nem is gondoltuk, hogy rendelkezünk. Ezek a tapasztalatok egyben lehetőségek is, hogy figyelmeztessenek és jó útra tereljenek.

És melyik a jó út?

Emberi természetünknél fogva hajlamosak vagyunk a látható zűrzavarban a könnyebbnek tűnő megoldásokat preferálni. A dolgok félretevése azt a látszatot keltheti, hogy a zűrzavar megoldódott. Ez azonban csak illúziót szül, mert előbb-utóbb minden tárolóegység megtelik és ismét túlcsordulunk a minket körülvevő zavaró tényezőktől. Félmegoldás ugyan, de csak átmeneti.

A legegyszerűbb út nem féltétlenül a legmegfelelőbb is.

Tapasztalatom szerint bárminek az elérése, akadályokkal jár és bár ilyenkor könnyű elveszíteni a lelkesedésünket, de ha továbbra is kitartóan haladunk tovább, akkor a végén sikerülni fog. Olykor úgy érzem, mintha nem az lenne a feladatunk, hogy mindig biztonságban érezzük magunkat, hanem annak a megtanulása, hogy a bizonytalanságot is képesek legyünk elviselni.

Mi segíthet ilyenkor?
Lehet, hogy misztikusan hangzik ugyan, de próbáljuk meg a jeleket figyelni. Néha az üzenetet egy teljesen idegen ember elejtett mondata hordozza vagy éppen az is előfordulhat, hogy a szó szoros értelmében a lábaink előtt hever. A mi dolgunk csak annyi, hogy legyünk éberek és észre is vegyük.

Ez is érdekelhet

Pattanás vagy furunkulus? Nagyon nem mindegy! Te tudod, mi a különbség?

Pattanás vagy furunkulus? Nagyon nem mindegy! Te tudod, mi a különbség?

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós