Képezd át magad vállalkozóvá! 5 könyv, ami segíthet

2021.március.31.

A Glamour x Female Founders cikksorozat főszereplői fiatal, női startupper vállalkozók, akik azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy segíteni és bátorítani fogják azokat a nőket, akik még nem kezdtek bele a saját vállalkozásuk megalapításába, vagy nagyon az elején járnak. Tippeket, tapasztalatokat osztanak meg veletek, hogy könnyebben vegyétek az akadályokat!

Ezen a héten Bittera Réka a Briefly szabadúszó platform egyik alapítója osztja meg velünk azokat a könyveket, melyek neki is sokat segítettek!

Teljes munkaidős női vállalkozóként tudjuk, nagyon fontos, hogy gondoskodjunk saját fejlődésünkről és motivációnkról. A motivációs és önismereti könyvek forgatagában azonban egész könnyű elkeveredni, ezért összeállítottuk neked azt az alapcsomagot, amellyel biztosan nem foghatsz mellé. Azt javasoljuk, merítsd Te is inspirációt más vállalkozók tapasztalataiból, akik már kijárták az utat előtted.

5 olyan könyvet gyűjtöttünk most össze Neked, amelyek segítenek abban, hogy igazán sikeres, hatékony és boldog GIRLBOSS lehess.

Eric Ries: LEAN STARTUP

Az első könyv, amit ajánlunk, minden vállalkozás alapköve. Ne csak akkor olvasd el, ha startup indításán gondolkodsz, mert a startup módszer alapvetően a hatékony vállalkozások definíciója. Álmodj nagyot, kezdd kicsiben: Így építs sikeres vállalkozást lépésről lépésre, megfontoltan és hatékonyan.

Eric Ries alapművében arra biztatja az innovatív vállalkozókat – cégmérettől függetlenül –, hogy ne dőljenek be a hiúsági mutatóknak, inkább a tényleges előrehaladást mérjék, és mielőbb derítsék ki, mit is akarnak valójában az ügyfelek. Üzleti elképzeléseiket pedig folyamatosan teszteljék, és igazítsák a piaci körülményekhez, mielőtt még túl késő lenne.

Sophia Amoruso: Girlboss

Ha már vállalkozol, ha még csak tervezed, MUST HAVE. Sophia Amoruso az igazi Girlboss példakép, aki nulláról lépett a tízezerre, megvalósította önmagát, hitt abban, hogy csak abban lehet igazán sikeres, amit élvez is csinálni. Mikor mondj igent, mikor mondj nemet, és mikor hallgass a belső hangodra. Ez mind, és még sok már Girlboss life hack is kiderül a könyvből.

Sophia sosem volt átlagos vezető vagy átlagos bármi, és ezt a könyvet a hozzá hasonló lányoknak írta, olyanoknak, akik egyedi utat keresnek a sikerhez. Csupa pimasz, szemet felnyitó biztatás, ravasz és őszinte megfi gyelés és a Nasty Gal üstökösszerű felemelkedésének sztorija, a színfalak mögül - a #GIRLBOSS mindezt eléd tárja. Bebizonyítja, hogy a siker nem azon múlik, hova jártál iskolába, vagy mennyire voltál ott népszerű. És azt is elárulja, hogy min.

Elizabeth Gilbert: Big Magic

A vállalkozáshoz jó adag kreativitás is kell. Hogyan éld meg a kreativitásod a mindennapi hajtásban? Hogyan érd el a benned rejlő jó ötleteket a legstresszesebb napokon is? Ebben a könyvben megtalálod a válaszokat.

A Big Magic azonban nemcsak a varázslatos oldalát mutatja be a kreatív önmegvalósításnak, hanem a bennünk lakozó félelmekről is szól, amelyek megakadályoznak minket vágyaink és tehetségünk kiaknázásában.

Legújabb írása nemcsak íróknak vagy művészi hajlammal megáldott olvasóknak szól, hanem mindenkinek, aki inspirációra és bátorításra vágyik, hogy követhesse kíváncsiságát, és végre belevághasson életkortól, nemtől függetlenül abba, amire a lelke mélyén mindig is vágyott.

Jake Knapp, Braden Kowitz, John Zeratsky: Sprint

Ötletből valóság mindössze pár lépésben, pár nap alatt? Lehetséges! Ha nem vagy benne biztos, hogy az ötleted megállná a helyét a piacon, vagy nem tudod, mi legyen az első lépés, ez a könyv lesz a legnagyobb segítséged. Ha már működő vállalkozásodba szeretnél új irányokat bevezetni, de az ötletet tesztelnéd előbb, hogy ne fejlesszetek feleslegesen, szintén szerezd be a Sprint könyvet azonnal.

„A Sprint olyan sokoldalú módszert mutat be elképzeléseink tesztelésére, amelyet startupoknál és nagyvállalati környezetben egyaránt sikerrel alkalmazhatunk. Öt nap alatt az ötlettől a döntésig jutunk, jelentős időt és pénzt takarítva meg magunk és csapatunk számára. Minden vállalkozónak kötelező olvasmány!” – Eric Ries, a Lean Startup szerzője

Matthias Hechler: Sikernapló

Ha túl vagy a fenti könyveken, tele vagy inspirációval, kreatív ötletekkel, és azt is tudod, hogyan lépj okosan ötlet fázisból a megvalósításba, eljött a Te időd! Koncentrálj a céljaidra, és értékeld a mindennapi sikereidet, mert ez a titka a hosszú távú, sikeres és boldog vállalkozói életnek.

A mindennapi teendők forgatagában könnyen szem elől téveszthetjük legfontosabb céljainkat, csak sodródunk az árral és a siker már-már elérhetetlennek tűnik. A naplóvezetésnek köszönhetően kizökkenhetünk ebből, mert rendkívül hatékony módszer a motiváció fenntartására, a megfelelő szokások kialakítása pedig segít a sikeres, szervezett és teljes élet megvalósításában. A céljaink elérését szolgáló kérdések megválaszolására csupán napi 10-15 percet kell szánnunk, így a Sikernaplóval egyszerűen és stresszmentesen szerezhetjük vissza az irányítást életünk felett.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: napvilágra kerülhetnek féltve őrzött titkaid – július 2.

Napi horoszkóp: napvilágra kerülhetnek féltve őrzött titkaid – július 2.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő