Valódi kincs Budapest szívében - Tóth Helgával, a HelgaToth ruhák tervezőjével beszélgettünk

Nemrég egy igazi csodahely nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában, ahol különleges termek várják azokat, akik fotó- vagy rendezvényhelyszínt keresnek. Mindemellett pedig több divattervező munkája is helyet kapott a kialakított showroomokban. Az egyedülálló stúdióról a hely megálmodójával Tóth Helgával a HelgaToth ruhák tervezőjével beszélgettünk.

Valódi kincs Budapest szívében - Tóth Helgával, a HelgaToth ruhák tervezőjével beszélgettünk
Fotó: Muszi Vivien
Fotó: Muszi Vivien

Hogy született a B72 Stúdió?
Négy éve indítottam el a HelgaToth márkámat, aztán több helyen is megfordultam társbérlőént. 2018-ban úgy gondoltam más irányba szeretnék nyitni, közben jött egy lehetőség. Sikerült kibérelnem egy ingatlant a Bajcsy 72 szám alatt, innen jön egyébként a B72 elnevezés is. Egy évig működött a hely stúdióként, emellett pedig több pályakezdő tervezőnek biztosítottam showroom lehetőséget. Egy nap a színtanácsadónk Borhi Cecília ügyfele hallotta, hogy épp új helyet keresünk, így felajánlotta, hogy kibérelhessem az ingatlant. Mondanom sem kell azonnal beleszerettem a helybe, attól függetlenül, hogy tudtam nem kis felújítási munka vár rám. Közel hét hónapon keresztül zajlottak, nagyrészt sajátkezűleg újítottunk fel mindent, csak a nagyon szükséges, szakembert igénylő feladatokat bíztuk másokra.

Fotó: Muszi Vivien

Pont abban az időszakban készült el a hely, mire igazán berobbant a vírus. Hogy fogadtad ezt a rendkívüli állapotot?
Nagyon nehéz időszak volt, gondolj bele mennyire büszke voltam március elsején, amikor kiírtam, hogy megnyitottunk, majd mennyire csalódott, amikor rá egy hétre be kellett zárnunk. A vírus alatti időszak jó alkalom volt, hogy minden terem el tudjon készülni.

Fotó: Muszi Vivien

Mi volt a fő koncepció a terek kialakításánál?
Próbáltam a piaci igényekhez alakítani az elképzeléseimet. Már a korábbi helyen is volt egy sötét szobánk, mindenképp szerettem volna ezt a vonalat továbbvinni. Nagyon szerettem volna egy fehér, csajos szobát, ami a maga romantikus hangulatával rengeteg típusú fotózásra, eseményre használható. Így született meg az Agora terem. Az ingatlanban maradt bútorok egy része a neo-reneszánsz korból származik, az épület pedig 1874-ben épült. Kézenfekvő volt az ötlet, hogy legyen egy Múzeum-terem, ahol egy kicsit a múltat és a jelent szerettem volna ötvözni. A fürdőszoba kialakítása is lényeges szempont volt, próbáltam az eredeti csempét is meghagyni és belekombinálni a dizájnba.

Fotó: Muszi Vivien

A különleges terek mellett, több tervező showroomja is megtalálható. Kikkel dolgozol együtt?
Molnár Zsófival a Sophie Molnar Design megálmodójával és a Bohi Cecivel régre nyúlik vissza a kapcsolatom. Az előző években is több helyen megfordultunk együtt. Folyamatosan jönnek-mennek a tervezők, jelenleg Sophie Molnar Design, Silph Serata, Millaas Fashion, Monik, DiN`ART, Cicée by Borhi Cecília, Kico Design és az én munkáival találkozhat az, aki ellátogat hozzánk.

Fotó: Muszi Vivien

Könnyű kezelni egyszerre a divattervezést és a stúdió menedzselését?
Korábban működött a kettő, de mióta átköltöztünk és jött a felújítás, hét hónapig fel se vettem rendelést. Egyszerre nem működött a két dolog, mostanra jutottam el oda, hogy mindkét irányra tudjak fókuszálni

Mik a jövőbeli tervek?
Nagyon sok tervem van, szeretném, ha a jövőben minél többen megismernék a stúdiót. Ha a lehetőségek is engedik, rengeteg rendezvénnyel szeretnénk a vendégeknek készülni. Még több tervezőt akarok felkarolni, és nem titkolt célom, hogy a későbbiekben több iskolával működjek együtt és gyakornoki programot biztosítani a divatot az ott tanuló diákoknak.

Ez is érdekelhet

Végre kiderült, mitől néz ki 30-nak az 50-es éveiben járó Jennifer Lopez

Végre kiderült, mitől néz ki 30-nak az 50-es éveiben járó Jennifer Lopez

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő