5+1 teljesen váratlan dolog, amit egy szakítás kihozhat belőled

2021.június.1.

Egy kapcsolatban tartson egy hónapig vagy két évig, mindig vannak nehézségek, ugyanis egy párkapcsolat sem tökéletes. Azonban vannak olyan „bűnök”, amiket, ha elkövetünk, akkor nehezen hozhatjuk őket helyre. Ezek közé tartozik a megcsalás is. Egy félrelépésnek több oka is lehet, mindkét fél elhidegül egymástól, nem működik a kémia vagy akár egy véletlen kaland is fordulhat hűtlenségbe.

5+1 teljesen váratlan dolog, amit egy szakítás kihozhat belőled
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

Most azonban nem az okairól, hanem a következményeiről fogunk beszélni, ami sokszor teljesen kiszámíthatatlan.

Megkérdőjelezed saját magad

Ha a párunk megcsal bennünket az egyik legnegatívabb gondolat, ami birtokába keríthet bennünket az az, hogy nem érezzük magunkat elégnek hozzá. Magunkat kezdhetjük el okolni a hűtlenség miatt, mert nem voltunk számára megfelelőek. Ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk ilyenkor. Fontos, hogy tudjuk nem a mi hibánk volt. Van, hogy a dolgoknak meg kell történniük ahhoz, hogy átértékeljük a kapcsolatunkat és a jövőnket.

Elkezdhetsz foglalkozni magaddal

Egy félrelépésnek lehetnek pozitív hatásai is. Megtanulhatjuk előtérbe helyezni saját magunkat, törődni a saját értékrendünkkel. Ezzel egy időben értékelni fogjuk az „énidőnket” és megtanulhatjuk szeretni magunkat. Ezzel egy időben pedig másoknak is megtaníthatjuk, hogyan tiszteljenek, szeressenek minket jobban.

Amikor más tépi le a sebtapaszt

Ismerős érzés, amikor valakihez túlságosan ragaszkodsz, de legbelül tudod, hogy el kell engedned? Általában ilyenkor szól közbe a sors és segít ebben, habár nem a legkíméletesebb módon. Van, hogy úgy érezzük túlságosan ragaszkodunk valakihez és már egyre toxikusabbá válik a kapcsolat, ekkor tudjuk, hogy véget kell vetnünk, de nem vagyunk rá képesek. Majd jön egy váratlan fordulat a párunk részéről, aki valószínűleg ugyanolyan érzéseket tapasztalt. Ezzel megkapjuk azt a visszajelzést, amire eddig vártunk és az elengedés sokkal könnyebben megy majd.

Paranoiás leszel

Ahogy már mind tudjuk, a bizalom egy kapcsolat alapja. Itt most azonban többről van szó. Ha ezt a bizalmat elveszítjük, akkor nem marad más, ami összetartaná azt az érzelmeken kívül. A továbbiakban sokkal bizalmatlanabb leszel, ami még több konfliktushoz vezethet.

Másokban sem bízol meg

A bizalmat nem csak a párodban veszítheted el egy hűtlenség után, a paranoiád a környezetedre is hatással is lehet. A családod, közeli barátaid közelségében sokkal feszélyeztetettebben érezheted magad, akik ezentúl kevésbé keresik majd a társaságod. Nem szabad hagynod, hogy a kapcsolati problémáid hatással legyenek a családi, baráti viszonyaidra.

Leküzdheted a korlátaidat

Egy hűtlenséget követő szakítás után bizonytalannak érezheted magad, ezért szükséged van új célok kitűzésére! Ez abban is segíthet, hogy eltereld a figyelmed a szakításról és a negatív gondolatokról. Ideje foglalkoznod azokkal a dolgokkal, amikre eddig nem jutott időd, vagy nem mertél belevágni. Igyekezz áttörni a saját korlátaidon és merj kipróbálni új dolgokat is!

Egy megcsalás után a félrelépést helyre lehet hozni, de a bizalmat nehezen lehet újra felépíteni. Azért, hogy később hogyan alakul a kapcsolatotok, már mind a ketten felelősek vagytok. Fontos, hogy hogyan álltok egymáshoz és saját magatokhoz (ilyenkor szabad önzőnek lenni).

Ez is érdekelhet

4 praktika 4 modelltől a szem alatti sötét karikák eltüntetésére

4 praktika 4 modelltől a szem alatti sötét karikák eltüntetésére

GLAMOUR Horoszkóp

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Sztárhírek

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére