Vigyázat! Ez a 3 dolog tönkreteszi a bőrödet!

2017.szeptember.23.

Néha talán te is érzed, hogy bizonyos tényezők nem tesznek jót a bőrödnek. Vannak reggelek, amikor fakóbbnak, sápadtabbnak, pattanásosabbnak érzed magad? Hát persze!

Vigyázat! Ez a 3 dolog tönkreteszi a bőrödet!
Fotó: giphy

A szervezetünk és az arcbőrünk kölcsönhatásban áll számos olyan dologgal, amit jobban teszünk, ha kizárunk az életünkből, hiszen egyáltalán nem segítenek, sőt legtöbb esetben ártanak a bőrünknek!

Nézzük, mit szelektálunk ki holnaptól az életünkből!

Alváshiány

Fotó: giphy

Ha nem alszol eleget, akkor a szervezetedből túlzott reakciót váltanak ki az olyan hormonális változások, mint például a menstruáció előtti időszak. Ez pedig pattanásokhoz vezethet. Emellett, ha éjszakába nyúlóan ébren vagy, a szervezeted kortizol hormonszintje magasan marad, ami rövid távon a bőr puffadtságát és a szem alatti karikák megjelenését jelenti, hosszú távon pedig erőteljesebb ráncosodást. A megoldás elsősorban a megfelelő mennyiségű alvás. Ezt a legjobban úgy tudod biztosítani, ha kikísérletezed, hány óra alvás után kelsz föl magadtól, majd meghatározol egy kőbe vésett időpontot, amikor le kell feküdnöd ahhoz, hogy a számodra szükséges mennyiséget tudd aludni. Hogy még jobban kihasználd a szervezeted éjszakai regenerációs mechanizmusait, retinol és peptid tartalmú krémek használatát javasolják a bőrgyógyászok.

Szmog

Fotó: giphy

Ha városban élsz, akkor sajnos elkerülhetetlen, hogy szmogos legyen a környezeted. arra azért figyelj oda, hogy szmogriadókor nem tartózkodj a szabadban. Sajnos a szennyezett levegő hosszú távon roncsolja a bőrben a kollagént, korai ráncosodáshoz, a bőr megereszkedéséhez és sötét foltok kialakulásához vezethet. Feltételezzük, hogy nem minden városlakó tudja megoldni a vidékre költözést arcbőre védelmében. Ha mégis fölvennéd a harcot a szennyezett levegővel, a bőrgyógyászok azt ajánlják, szerez be egy elektromos vagy elemes arctisztító kefét, amellyel esténként finoman, de alaposan eltávolítod bőröd felszínéről a toxikus anyagokat. A rendszeres arcradírozás is sokat segíthet, és az is fontos, hogy mindig használj antioxidánsokban gazdag fényvédőt is.

Ezt olvastad már? Meleg citromos víz reggelire! 3+1 meglepő tény, ami miatt ki kell próbálnod!

Cukor

Fotó: giphy

Sok bőrgyógyász esküszik rá, hogy a felnőttkori pattanások és az apró kitüremkedéseket okozó rozacea sokat javuhatnak, ha elhagyjuk a finomított cukrot. Sajnos azonban nem kizárólag a finomított cukor lehet felelős a gyulladásért, hanem minden szénhidrát, ezért, ha valaki tényleg látványos eredményt akar elérni, akkor érdemes legalább egy ideig alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartamú diétára átállnia. Ugyanakkor a finomított cukornak önmagában is lehet káros hatása a bőrre. Megfigyelték ugyanis, hogy túlzott fogyasztása egy olyan folyamatot indít el, melynek során a cukormolekulák a kollagénmolekulákhoz kötődnek, amely az arcvonások megkeményedését, korai ráncosodást és a mimikai vonalak mélyülését okozhatja. A legjobb megoldás tehát, ha moderálod az édesség- és szénhidrátfogyasztásodat és kollagéntartalmú krémeket használsz.

Ez is érdekelhet

Ez a szemüvegkeret kompormisszumok nélkül született: megérkezett a Tipton x Schiffer

Ez a szemüvegkeret kompormisszumok nélkül született: megérkezett a Tipton x Schiffer

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk