Vigyázz, ez a hét jel a kapcsolatotok kihűlésére utal

2019.augusztus.11.

Egyes kapcsolatokban az érzelmek kihűlése és az állandó harag jelenléte hamar elvezet odáig, hogy egy pár útjai szétválnak. Más esetekben viszont finomabban változnak a dolgok, fokozatos távolságtartás alakul ki a partnerek között, egyszer pedig csak azon kapják magukat a felek, hogy már-már áthidalhatatlan a köztük kialakult szakadék. De mik az árulkodó jelek, amikre neked is érdemes odafigyelned, ha meg akarod őrizni a kapcsolatodat?

Vigyázz, ez a hét jel a kapcsolatotok kihűlésére utal
Fotó: Shutterstock

1. Nincs időtök egymásra

Ha úgy érzed, hogy a párod elkerül téged, vagy valamilyen okból mindig nemet mond a terveidre, akkor bizony lehet okod az aggodalomra. Ha egy kapcsolat jól működik, akkor természetes hogy mindketten vágytok a közös minőségi időre. Itt fontos megjegyezni, hogy jó, ha minél előbb tisztázzátok, melyikőtök számára mit jelent a közös minőségi idő, mit szeretnétek csinálni. Szinte biztos, hogy találtok olyan időtöltést, ami mindkettőtöket boldoggá tesz, csak beszéljétek meg. Néha éppen amiatt távolodik el két fél egymástól, mert nincsenek tisztában egymás vágyaival és nem egyeztetik a közös pontokat - pedig ez igazi mentőöv lehet!

2. Hiányzik a romantika

Ha sok időt töltesz együtt a pároddal, még akkor sem lehetsz biztos benne, hogy nem hunyt ki köztetek a szikra. Ha nem fogja meg a kezed vagy nem csókol meg, és a gyengédség egyéb formáinak is alig mutatja jelét, akkor sajnos gondolni kell arra, hogy a kapcsolatotok már nem az igazi. Elutazhattok akármilyen drága luxusvakációra vagy felveheted a legszebb csipkés fehérneműt, ha a kis figyelmességek, apró gyengéd mozdulatok hiányoznak, akkor még mindig rossz úton jártok. Ha azonban kezdeményeztek és vevők vagytok egymás apró kedvességeire, akkor még menthető a helyzet.

3. Soha nem te vagy az első helyen

Természetesen vannak speciális esetek, mint például ha már gyermeketek is van, de egy pár számára egyébként a másik félnek kell a legfontosabbnak lennie. Ha a partneredet inkább a barátaival való időtöltés és a hobbija érdekli elsődlegesen, akkor nem vesz téged elég komolyan. Ilyen esetben fontos azonban rájönni, mi ösztönzi a párod arra, hogy mással foglalja el magát, ne rád szánja az idejét elsődlegesen. Ha például túlórázik, nem mindegy hogy azért, mert utál otthon lenni, vagy pedig mert így tudja jól fenntartani magát. A természetes az, ha mindketten teret adtok a másiknak, mindenki teheti amit szeret, de ebben az elsődleges helyet a közös időtöltés foglalja el.

4. Nem akartok vitatkozni

Ha valamiben nem értetek egyet, akkor azzal alapvetően még nincs is baj, viszont beszélnetek kell róla. Ha az egyik fél mindig csak hallgat és nem mondja el, ő mit szeretne, az mindig rossz, hiszen azt jelzi, hogy már nem érdekli a kapcsolatotokban lévő problémák megoldása. Ellenben ha mindketten őszintén elmondjátok egymásnak, mi bánt titeket, akkor egy kis vita után még a stresszhormonok is fel fognak szabadulni a szervezetetekben és nem lesztek feszültek.

5. Könnyen felbosszantjátok egymást

Ha elveszik az egymás iránti érdeklődésetek, akkor minden apró dolog - az étel rágásának módjától a szimpla lélegzetvételig - bosszantó lehet. Ha a párod házimunka vagy egyéb általános tevékenység végzése közben bosszankodik kérdezd meg tőle, mi a baj valójában - az esetek többségében ugyanis nem is a látszólagos probléma, hanem a belülről jövő nyugtalanság és harag váltja ki a legkisebb dolgok miatti bosszúságot.

Ezt mesélném el 31 évesen a huszonéves énemnek a szerelemről

Ezt mesélném el 31 évesen a huszonéves énemnek a szerelemről

6. Téged hibáztat mindenért

Ha az egyik fél elveszti az érdeklődését a másik iránt, akkor hajlamos olyan ellenszenves magatartást mutatni, amelynek során bármi ami történik és számára nem kedvező, azért téged hibáztat. Ennél is bosszantóbb lehet, hogy ha azt is a szemedre hányja, ha egy apróságot elfelejtesz vagy éppen kiöntesz egy kis kávét vagy eltörsz egy tányérat. Ha ezt tapasztalod, mielőbb kérdezd meg tőle, mi is a baja valójában, hiszen nem hagyhatod, hogy minden rajtad csattanjon.

7. Megvetően viselkedik veled

Minden jel közül a megvetés a legszembetűnőbb és legveszélyesebb jele annak, hogy kihűlt a kapcsolatotok. Ez az a probléma, amivel azonnal foglalkozni kell, hiszen igazi kapcsolatgyilkos. Ebben a szituációban a párod azt érzékelteti veled, hogy értéktelen vagy, mintha a véleményed egyáltalán nem is számítana. És hogy mi a megoldás? A legjobb, ha te is hasonló viselkedést mutatsz, és ha néhány napon belül sem tér észhez a partnered, hogy mennyire rosszul viselkedik veled, akkor bizony jobb, ha kiadod az útját.

Ez is érdekelhet

3 játék, hogy jobban megismerjétek egymást a pároddal

3 játék, hogy jobban megismerjétek egymást a pároddal

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?