Vállalkozol? Egyre több cég díjazza, hogy a saját lábadra állsz

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Pilóta alkalmassági teszteket kínáló távvizsga szoftver, női állatorvosokból álló praxis, agglomerációs termelői piac, evésproblémás gyerekkekkel foglalkozó központ, valamint képzőművészeti szakkönyvesbolt és független kulturális központ – ők a 2024-es Visa She's Next program magyarországi nyertesei.

A Visa She's Next pályázata a női vállalkozásokat segíti és ezáltal hozzájárul a nők egyenjogúságához és a női szemléletmód jobb érvényesüléséhez a világban
A Visa She's Next pályázata a női vállalkozásokat segíti és ezáltal hozzájárul a nők egyenjogúságához és a női szemléletmód jobb érvényesüléséhez a világban
Fotó: Shutterstock

2024-ben második alkalommal meghirdetett Visa She’s Next pályázat célja, hogy elősegítse a kis- és középvállalkozások fejlődését, növekedését, valamint digitalizációját.

A női vállalkozások megváltoztatják a világot

Az idei Visa She’s Next pályázat nyertesei kétmillió forintos támogatásban és egy éves szakmai mentorálásban részesülnek. Az MBH és az OTP Bank jóvoltából két különdíjat is átadtak. A hagyományos szakmák újragondolásától egészen a modern, technológia-alapú megoldások fejlesztéséig bátrak, kivételesek és sokszínűek voltak a Visa idei She’s Next pályázatának döntőjébe került vállalkozásai.

Kiemelkedő érdeklődés övezte a Visa She’s Next pályázatának idei kiírását. Az első alkalommal 2023-ban meghirdetett, női vállalkozóknak szóló pályázatra ebben az évben a tavalyit jóval felülmúló, összesen ötszáznegyven pályázat érkezett be, köztük számos nagyon kreatív pályamunkával. A megmérettetés döntőjébe tíz pályázó került, akik személyesen is bemutathatták vállalkozásukat a kilenctagú szakmai zsűrinek.

A Visa She's Next pályázat nyertesei és a zsűri tagjai
Fotó: Visa

„Örülünk a hatalmas érdeklődésnek, amit az idei Visa She’s Next pályázat iránt tapasztaltunk. A program népszerűsége visszaigazolja számunkra a kezdeményezés létjogosultságát, társadalmi és gazdasági jelentőségét. Továbbra is kiemelt figyelemmel kísérjük és támogatjuk a női tulajdonban lévő vállalkozásokat, külön öröm, hogy az anyagi támogatás mellett személyre szabott vállalkozásfejlesztési mentorálást is nyújtunk a győzteseknek" – mondta el Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős vezetője.

A Visa She's Next program kiemelt célja, hogy a női tulajdonban lévő vállalkozásokat egyaránt segítse finanszírozási, cégvezetési, illetve fejlesztési kérdésekben.

Nincs főnöke, nincs beosztása, és köszöni, boldog és nagyon jól él - Interjú Fitos-Dombai Laura vállalkozóval

Nincs főnöke, nincs beosztása, és köszöni, boldog és nagyon jól él - Interjú Fitos-Dombai Laura vállalkozóval

Ők zsűri döntése alapján a Visa She’s Next program 2024-es nyertesei

  1. Az ISBN könyv+galéria kortárs képzőművészeti szakkönyvesbolt, kiállítótér és független kulturális központ, mely 2017 óta működik Budapesten. A vállalkozás alapítóját foglalkoztatja az intézményi fenntarthatóság, és szeretett volna egy olyan nonprofit alapon működő galériateret létrehozni Budapesten, amely valamilyen üzleti tevékenységgel kiegészülve hosszú távon is fenntartható. Koncepciója szerint olyan piaci alapon működő, kultúrához köthető tevékenységet keresett, mely stabil és kiszámítható bevételből biztosíthatja egy művészeti tér működését. A támogatást a jelenleg webkatalógusként működő online felület webshoppá alakításához és teljes arculati kézikönyv megalkotásához, a logó és a honlap frissítéséhez használná.
  2.  A Kharisz - Vet női állatorvosokból álló állatorvosi praxis, a rendelő mellett állateledel üzletet működtet, valamint oktatási tevékenységet és telepi ellátást biztosít haszonállatoknak. Az állatorvos kolléganőkön túl közgazdász, értékesítő, állategészségügyi technikus és asszisztensek segítik a mindennapi munka folytonosságát. A pályázattal céljuk a növekedés és a vidéki állategészségügy zavartalan működésének biztosítása. A támogatást képzéseken, konferenciákon való részvételre, illetve eszközbeszerzésre fordítják majd.
  3. A Platz Piac termelői piac hónapról-hónapra több, mint 100 árus számára kínál lehetőséget portékája értékesítésére, egyúttal egy közösségi esemény is Pilisvörösvár szívében. A piac megálmodóját gyerekkora óta vonzotta a kereskedelem és a fenntarthatóság, majd 2020-ban megszületett a vörösvári piac ötlete, ahol finom reggelit és jó minőségű termelői árukat kínálnak zenével és jó hangulattal fűszerezve. A támogatást a webshop fejlesztésére szeretnék fordítani, ahol előrendelési lehetőséget biztosítanak a vásárlók számára, ezzel segítve a termelőket az értékesíthető mennyiségek tervezésében, a vásárlókat pedig a biztos termékelérésben, mindezt a piacra járás élményének megőrzése mellett.
  4. A Kiskanál Kommandó tulajdonosa gyermektáplálással foglalkozó szakértőként szülőknek segít, hogy gyermekük jól (l)egyen. A közösségi médiában közel 70 ezren követik a rendszeres tartalmakat, a hozzátáplálástól az evészavarokig foglalkozó írásokat, edukációs anyagokat. A Kiskanál Kommandó Gyermektáplálási Központban az evésproblémás (organikus és pszichés) gyermekek ellátásával foglalkoznak, és több, mint tíz szakemberrel dolgoznak együtt. Céljuk, hogy a megfelelő szakemberek a személyes vagy online konzultációk során ismereteiket átadva gyógyítsanak, vagy előzzék meg az étkezési problémák kialakulását. A támogatásból külföldi online továbbképzéseket biztosítanának a szakemberek számára, hogy a legjobb ellátást nyújthassák, valamint evésterápiás eszközökkel, játékokkal, vizsgáló tesztekkel szerelnék fel a Kiskanál Kommandó Gyermektáplálási Központot.
  5. A TestAir360 egy pilóta alkalmassági teszteket kínáló távvizsga szoftver, amely egyedi, kompetencia alapú teszteket kínál légitársaságok és pilótaképző szervezetek számára, forradalmasítva az iparágat. A vállalkozásban a három alapító szakmai ismeretei sikeresen ötvöződnek: a szoftverfejlesztéstől, a vizsgák szakmai tartalmának kidolgozásán át az értékesítési és operatív területek irányításáig. A TestAir360 valós, átfogó képet ad a vizsgázók elméleti és gyakorlati felkészültségéről, egyesítve akadémiai kritériumokat légitársasági elvárásokkal. Az alapítók büszkék együttműködésükre Közép- és Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársaságával és több pilóta akadémiával. A támogatásból nemzetközi szakmai fórumokon vennének részt a termék népszerűsítése érdekében. A TestAir360 nyerte az OTP Bank digitalizációs fejlettségét elismerő különdíját is, valamint az ezzel járó két millió forint támogatást és mentorlást.

Minden reggel hajnali 5-kor kelek, így változott meg az életem

Minden reggel hajnali 5-kor kelek, így változott meg az életem

Az MBH Bank a Szenzoros Terápiák Fejlesztőházat ismerte el fenntarthatósági különdíjával és a felajánlott két millió forintos támogatással és mentorlással. A fejlesztőház az idegrendszerileg éretlen, SNI, kevert specifikus, vagy pervazív zavarral élő, szenzoros érzékelésükben eltérő fejlődésű gyerekeket fejlesztenek játékos mozgásterápiával.

A Visa She’s Next kezdeményezését 2019-ben indította el világszerte, hogy segítse a női vezetővel működő vállalkozások finanszírozási, működtetési és a fejlesztésre irányuló erőfeszítéseit. A Visa a mai napig több mint 3,93 millió eurót fektetett be több mint 380 női vállalkozó támogatásába és tanácsadásba a program keretein belül világszerte, többek között Írországban, Lettországban, Litvániában, Észtországban, Lengyelországban és Szlovákiában. A Visa She's Next program Magyarországon az Impact Hub Budapest közreműködésével valósul meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)