Vissza a természetbe!

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

A jóga tengernyi szépsége közül az egyik, hogy bárhol gyakorolható. Miért ne tennénk ezt a szabadban, mikor a napsugarak is erre hívnak?

Amikor csak tehetem a természetben gyakorlok. Inspirál a körülöttem lévő környezet és iyenkor tapasztalatom szerint még több életerőhöz jutok. Felemelő élmény pirkadatkor a napüdvözleteket a Nappal egy ritmusban végezni. Az egyenetlen talaj új kihívást jelent. Érezni kell a földet a lábunk alatt és játékosan módosítva az ászanáinkat (jógagyakorlatok) el kell térnünk a szokásos rutintól.

Szerintem sokan egyetértenek velem, hogy a szabadban a minket körülvevő magasztos hangokat – a madarak vidám csiripelését, a tenger hullámainak zúgását és a szél áramlásának zaját – egyetlen "top yoga playlist" sem tudja überelni.

Imádom, hogy minden egyes pillanat új meglepetést tartogat. Hol egy kismadár, hol egy üde szellő, hol pedig egy a matracon átsétáló hangya teszi a gyakorlás élményét még változatosábbá, még életelibbé. Ezek a pillanatok gyakran a korai gyermekkoromat juttatják eszembe. Egy egyszerűbb időszakot az életemben, amikor az idő szó szerint állt, amikor kevésbé a fejemben és a gondolataimban, hanem még inkább a testemben voltam és az egész testemmel tapasztaltam az életet.

A természet összekapcsol a gyökereinkkel. A modern emberi kor 200 ezer éves létezésének nagy részét a természetbe merülve nomád vadászként és gyűjtögető életmódot követve éltük. A természettel közösen alakultunk, formálódtunk, a vadon interakciói befolyásoltak, alkalmazkodásra késztettek bennünket. A fű, az óceán és a fák mind részei az ősi világunknak. Ez az a hely, ahol otthon érezhetjük magunkat.

Az intenzív életérzés mellett ma már nemzetközi kutatások is igazolják, hogy a a jógagyakorlatok jótékony hatása a szabadban fokozottan érvényesül.

A kinti gyakorlás alatt teljesen feltölthetjük a lemerült energiakészleteinket. A vadászó-gyűjtögető közösség tagjaként idegrendszerünk ugyanis olyan túlélési taktikát fejlesztett ki, hogy a stessz pillanaitaiban plussz energiát termel. A szabadban töltött időt agyunk jelként értelmezi, hogy testünk visszatért natív környezetébe és újból arra készteti, hogy éber maradjon.

A zöld szín feltételezhetően agyunk alapértemezett módja. A gyönyörű tájat nézve a testünben lévő endorfinok, a boldogsághormonok száma megnő, ami végtelen örömmel tölt el.

Érzékelésünk és egyben tudatosságunk is kitágul. Az érzékszerveink felébredése – különös tekintettel a szaglásra, látásra és az érintésre - agyunknak olyan területeit aktivizálja, ami lehetővé teszi, hogy megérkezzünk a jelenbe, még inkább megéljük a pillanatot.
Mire várunk hát? Kapjuk fel a jógamatracunkat és használjuk ki a nyár utolsó napsugarait!

Mire várunk hát? Kapjuk fel a jógamatracunkat és használjuk ki a nyár utolsó
napsugarait

Ez is érdekelhet

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod