Wizz Air: Júliustól könnyebben utazhatunk, mint az elmúlt évben bármikor

2021. július 4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága tájékoztatja utasait, hogy az Európai Unió július 1-től digitális COVID-igazolványt vezet be, melynek használata lehetővé teszi, hogy tulajdonosa karantén- és tesztkötelezettség nélkül korlátlanul utazhasson az EU területén. A légitársaság örömmel fogadja az Európai Unió döntését az igazolvány bevezetéséről, amely jelentősen megkönnyíti és leegyszerűsíti az Európai Unión belüli utazást.

A Wizz Airrel és a digitális COVID-igazolvánnyal kinyílik Európa
A Wizz Airrel és a digitális COVID-igazolvánnyal kinyílik Európa
Fotó: Wizzair

Az új, digitális okmányra azok jogosultak, akik már megkapták a védőoltást, negatív PCR teszteredménnyel rendelkeznek, illetve akik már felgyógyultak a COVID-19 fertőzésből. Ez utóbbi esetben az első pozitív teszteredményt követő 180 napon belül érvényes az igazolvány. Az iratot az Európai Unió tagállamai igénylés esetén díjmentesen állítják ki, továbbá a 27 tagországon felül Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc is elfogadja. Az okostelefonon vagy táblagépen tárolható igazolványt a nemzeti hatóságok döntése szerinti intézmények állíthatják ki – igény szerint akár papíralapon is, ugyanúgy QR-kóddal ellátva. Az utasok igazolásán található QR-kód ellenőrzését a becsekkolás előtt a földi kiszolgáló társaságok, majd a határellenőrző tisztek végzik a személyes adatok feldolgozása vagy tárolása nélkül.

„A Wizz Air továbbra is támogat minden olyan kezdeményezést, amely az egységes szabályozás felé mozdítja a jelenleg számtalan különböző korlátozást alkalmazó országokat és bízik benne, hogy az összehangolt intézkedések támogatni fogják az emberek szabad áramlását. Utasaink számára különösen fontos, hogy világos és egyértelmű legyen, milyen feltételekkel utazhatnak járatainkon, így egy efféle koordinált intézkedéscsomag segíti, hogy egyre többen gondtalanul vakációzhassanak, meglátogassák barátaikat és rokonaikat, üzleti útra menjenek, vagy épp hazatérjenek” – mondta Radó András, a Wizz Air szóvivője.

A digitális EU COVID-igazolvány önmagában nem minősül úti okmánynak, és nem helyettesíti az egyéb úti okmányokat, így az utazásnál érvényes személyi igazolvány vagy útlevél felmutatása továbbra is elengedhetetlen. A digitális COVID-19 igazolványról további, részletes információk az Európai Tanács vonatkozó oldalán elérhetők.

Akik Európai Unión belüli utazást terveznek, a Magyarországon már május óta elérhető EESZT mobilalkalmazáson keresztül tölthetik le digitális COVID-igazolványukat. A mobil applikáció EU kompatibilis változatának elérhetőségét az eeszt.gov.hu weboldalon teszik majd közzé. Az applikáció kizárólag ügyfélkapus bejelentkezési adatokkal használható. Annak frissítéséig az alábbi oldalon tölthető le az igazolvány PDF formátumban. Papíralapon az EESZT Lakossági portáljára belépve lehet kinyomtatni az igazolást, valamint a Kormányablaknál is igényelhető a dokumentum.

Az EU digitális COVID-19 igazolványának bevezetése, és az európai légiközlekedés újabb nagy mérföldkövének megünneplése alkalmából a Wizz Air a mai napon 20%-os kedvezményt kínál az Európai Unión belüli járatok jegyáraira. Az akció a 2021. október 31-ig felszálló járatokra vonatkozik.

Az utasok a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasoljuk az adott ország, illetve város hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztos problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

A járatokra jegyek a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglalhatók. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is a nyári utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)