Oscar-díjat kapott a magyar csoki! Ez a márka kapta az elismerést

Hirdetés

2021.október.28.

Gondoltad volna, hogy az Oscar-díj nemcsak a filmipar kiváltsága, hanem az édességek legkiválóbbjai is elnyerhetik? Ha mindez nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy legutóbb egy hazai márka érdemelte ki ezt a rangos elismerést, amelynek mesterműnek is beillő desszertjeit akár te is megkóstolhatod!

ZAX
ZAX
Fotó: ZAX

A ZAX nevű magyar márka az elmúlt pár hónapban elérte, amit sokan hosszú évek alatt sem: olyan márka lett a hazai édesség piacon, amely kiemelkedik a kínálatból és már-már ehető ékszerként gyönyörködteti a szemet, lázba hozza ízlelőbimbóinkat és kényezteti a lelket. Valódi mestermű.

Kik a megálmodói ezeknek a csodálatos, művészi csokoládéknak?

A ZAX megálmodója és alkotója egyben a Varga házaspár, akik büszkék rá, hogy értéket teremthetnek a magyar csokoládépiacon és újabb emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy vidéki kisvárosból is lehet világszínvonalú terméket készíteni, ha valaki alázattal, szenvedéllyel végzi a dolgát.

Varga Zsuzsa és Ferenc így fogalmaznak: „Minden az otthoni konyhánkban kezdődött. Tíz évvel ezelőtt megérett bennünk a gondolat, hogy milyen izgalmas hobbi lehetne a csokoládékészítés. A hobbiból szerelem lett és hivatás. Így született meg a ZAX, Komáromban a Duna partján.”

Varga Zsuzsa, a Zax egyik megálmodója
Varga Zsuzsa, a Zax egyik megálmodója
Fotó: ZAX

A csokoládéműhelyben kizárólag a legmodernebb eszközökkel dolgoznak, kiváló alapanyagokkal, amelyekért beutazták a világ országait, hogy megkeressék a legkiemelkedőbb termelőket. A kakaóbab például Dél-Amerikából és Afrikából, a vanília Madagaszkárról, a mogyoró Piemontból míg a mandula Kaliforniából vagy a Mediterrániumból érkezik.

Bár a márka nagyon fiatal, a 2019-es bemutatkozást hamar zajos siker és egyre növekvő érdeklődés kísérte. A szakmai elismerés szinte pillanatok alatt megérkezett: a cég alapítása után három ezüstérmet hoztak el a 2020-as Academy of Chocolate Awards-on passiógyümölcsös pralinéjukkal, az International Chocolate Awards világversenyen pedig két bronzzal tüntették ki a málnás és a sós-karamellás bonbonjaikat.

Idén pedig Közép-Európából egyedülállóan két csillagot kapott a gasztronómia Oscar-díjaként számon tartott Great Taste Awardson a ZAX csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja, de kézműves Zsutella mogyorókrémüket is díjazták.

V. kerületi showroom

A budapesti, Sas utcai mintabolt a második üzlet, amivel egy álom vált valóra, hiszen a csokoládék a műhelyet elhagyva illusztris, a minőséghez illeszkedő showroom-teret kaptak az V. kerületi műemlék épületben. Az üzletnek fontos része a Taittinger champagne kínálata, ami organikus egészt alkot a ZAX termékeivel, hiszen a pezsgők nem pusztán az ünnepi alkalmakat teszik még különlegesebbé, de a csokoládékat is inspirálják.

Snímka obrazovky 2021-10-08 o 145640
ZAX showroom: 1051 Budapest, Sas utca 15.

Megrendelésre ízlés szerint egyedi csokoládékat is tudnak készíteni, így a döntéshozók olyan szín-, íz- és formavilágú édességeket rendelhetnek, amit a legszívesebben adnának ajándékba. Ezzel tükrözik a ZAX által képviselt értékeket: ha valaki ezt a csokoládét megkóstolja, emlékezni fog rá, hogy kitől kapta, annyira különleges és finom.

Közeledik egy különleges alkalom és még nem tudod, mivel lepd meg szeretteidet? A ZAX páratlan minőségű, kézműves desszertjeivel biztosan nem fogsz mellé lőni! A teljes kínálatért látogass el a márka weboldalára: https://www.zaxchoco.com/

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Sztárhírek

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt