10 étel, ami segít, hogy túléld a megfázást

2018.november.9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az a legrosszabb a megfázásban és az influenzában, hogy általában étvágyunk sincs tőlük.

10 étel, ami segít, hogy túléld a megfázást
Fotó: Shutterstock

Viszont ha nem eszünk, legyengülünk és szervezetünk nehezebben küzdi le a betegséget.
Szerencsére vannak olyan ételek, melyek segítenek a vírusok és baktériumok legyőzésében.

Mutatjuk, mit javasolt fogyasztanod, ha megfáztál, vagy legyűrt az influenza

Húsleves

Anyukánk nem hiába mondta mindig, hogy a levest meg kell enni. Ez nem csak szeszély, a húsleves valóban nagyon hasznos. Nem csak a folyadékbevitellel segít a vírusok leküzdésében, de olyan anyagokat tartalmaz, melyek csökkentik a gyulladásokat a szervezetben.

Citrusfélék

A citrusfélékben található antioxidánsok és C-vitamin segíti az immunrendszer megfelelő működését. Ha eddig még nem képezték a mindennapjaid részét a C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen!

Fokhagyma, hagyma

A hagymafélék és fokhagyma nem csak az immunrendszert erősítik, hanem elpusztítják azokat a mikroorganizmusokat, melyek terhelik a szervezetünket és problémákat okoznak számunkra. Mindemellett gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

Gyömbér

A gyömbér képes elpusztítani a megfázást okozó rhinovírusokat és gyulladásgátló hatásán kívül a fertőzések ellen is tökéletes. Érdemes az influenza időszakában minden nap lereszelni egy darab gyömbért és azt teaként elfogyasztani. Aki bírja a csípős ízeket, az a lereszelt gyömbért nyersen is megeheti, így még hatásosabb az eredmény.

Vigyázz! Ezeket a gyógyszereket nem mindegy, mivel veszed be

Vigyázz! Ezeket a gyógyszereket nem mindegy, mivel veszed be

Méz

A méz egy igazi természetes csodaszer. Képes gyógyítani az égési sérüléseket és a vágások hegét is. Vírus, gomba és baktériumölő hatása is van, a torkot pedig megvédi a fertőzésektől, ezért torokfájás esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Szelénben gazdag élelmiszerek

A szelén segíti a citokinek képződését a szervezetben, ami megkönnyíti a megfázás leküzdését. Szelénben gazdag élelmiszerek: diófélék, homár, osztrigák, kagylók, rákok, tonhal, stb.

Vörösbor

A borban található resveratrol és polifenolok a vírust felismerve megkettőzik magukat és megerősítik az immunrendszert, így könnyebben le tudjuk küzdeni a betegséget.

Gomba

Nagy áttörést jelentett az orvostudományban, amikor felfedezték, hogy a gombának vírusölő hatása van magas D-vitamin tartalma miatt. Innentől kezdve nem is nagyon kell magyarázni, miért teszed jól, ha gombát eszel a megfázás alatt.

Egy 94 éves orvos szerint EZ a pofonegyszerű módszer, hogy elkerüld az influenzát

Egy 94 éves orvos szerint EZ a pofonegyszerű módszer, hogy elkerüld az influenzát

Zsíros halak

A zsíros halakban szintén nagyon sok D-vitamin található, ezért ahogy a gombák, úgy a halak is vírusölő tulajdonsággal bírnak, mindemellett pedig a halak segítenek a fogyásban, a rákos sejtek elpusztításában és a csontok erősítésében is.

Cinkben gazdag ételek

A tökmag és a csicseriborsó sok cinket tartalmaz. Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik cinkben gazdag ételeket fogyasztanak az influenzaszezon idején, sokkal alacsonyabb arányban lesznek betegek, mint azok, akik nem.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője