A tél kedvenc desszertje: Gőzgombóc, mint a hüttékben

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem telhet el úgy a tél, hogy nem ettél volna legalább egyszer egy finom házi gőzgombócot. Most otthon is megpróbálhatod elkészíteni.

A tél kedvenc desszertje: Gőzgombóc, mint a hüttékben
Fotó: Shutterstock

Gőzgombóc

Hozzávalók: 50 deka liszt, 3 deci tej, 3 deka élesztő, 3 evőkanál olaj, 4 evőkanál cukor, 25 deka vaj, mák, lekvár

Így készítsd el

Langyosítsd meg a tejet a 2 evőkanál cukorral, morzsold el benne az élesztőt, hagyd tíz percet állni, míg felfut. Tedd egy tálba a lisztet, add hozzá az olajat és az élesztős tejet. Gyúrd össze, majd ha kész vagy nyújtsd ki a tésztát vékonyra. Vágd fel négyzetekre és halmozz mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Tapaszd össze a tésztákat, formálj gombócokat. Pihentesd legalább 25 percig, majd rakj egy lábasba vizet, a tetejére pedig helyezz egy nagy fém szűrőt. Melegítsd fel a vizet, amikor forr, tedd rá szűrőbe a gombócokat, majd fedd le egy fedővel az edény tetejét. Főzd alacsony fokon húsz percig. Míg főnek a gombócok, olvaszd fel a vajat, keverd össze a mákkal és a maradék cukorral. Végül forgasd bele a gombócokat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője