Csupán öt hozzávalót kell beszerezned és garantált lesz a konyhában sikered!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szabó Jucus gasztroblogger, az 5hozzavalo.blog.hu szerzője első szakácskönyve június elején jelent meg, mely kifejezetten reggelikre fókuszál. Ismerd meg a tehetséges anyukát, aki szeretné, ha receptjei segítségével minél többen érnének el újabb és újabb sikereket!

Nemrég jelent meg első könyved, ami kifejezetten a reggelikre fókuszál. Miért ezt az étkezést választottad?
Egyrészt imádok reggelizni, ha csak tehetjük, nálunk hétköznap is együtt reggelizik a család. Másrészt nagyon sok reggeli recept gyűlt össze a tarsolyomban, amiről azt gondoltam hasznos lehet azoknak, akik nem szeretnék üres hassal kezdeni a napot.

Hogyan született az 5 hozzávaló blogod?

Eredtileg Vendéglátóipari Főiskolán végeztem, a vendéglátás iránti vonzódásom mindig megvolt, de végül az élet az online marketing felé sodort. Amikor megszületett a fiam nem szerettem volna egyből visszamenni dolgozni, de az anyaszerep mellett, szükségem volt még valamire pluszban, amelyben a továbbra is kiélhetem a kreativitásomat. Mivel minden nap főztem, gondolatam, miért ne oszthatnám meg ezt másokkal. Először csak saját magam szórakoztatására készültek a különböző posztok, majd később rájöttem komolyabban szeretnék ezzel foglalkozni.

Mikor fordult a hobbid komolyra?
Több minden is hozzájárult a felismeréshez. Sok baráttól, ismerőstől kaptam visszajelzést, hogy megcsinálták valamelyik ételemet és tényleg úgy sikerült, ahogy leírtam. Jó érzés volt szembesülni azzal, hogy nem csak úgy posztolok a világba, hanem tényleg olvasnak. Közben megszületett a lányom is és rájöttem nem fog menni, hogy visszamenjek nyolc órában dolgozni. Inkább a blogba fektettem az energiámat. Több szakember tanácsát is kikértem, és szerencsére rátaláltam azokra, akik tudtak segíteni, hogy a hobbim legyen a munkám.

Miért pont öt hozzávalóra épül minden recept?
Olyan ételeket akartam mutatni, amik a hétköznapokon is könnyen elkészíthetőek, anélkül, hogy különösebben meg kellene erőltetni magunkat. Az öt hozzávaló pont elég ahhoz, hogy valami finomat tudj alkotni a konyhában, akkor is ha még nem vagy elég gyakorlott, vagy ha nincs sok időd a főzéssel bajlódni.

Hogyan született a könyv?
Már gyerekkoromban is saját szakácskönyvről álmodtam. Nálunk a családban mindenki jól főz, így nálam is egyértelmű volt, hogy megtanulok főzni. Aztán mertem egy nagyot álmodni, és megszületett az 5 hozzávalós reggelik című könyvem. A későbbiekben egy egész sorozatot szeretnék készíteni, ami más étkezésekre vagy tematikára fókuszál. Hiszem, hogy öt hozzávalóból bárkinek sikerélménye lehet. Ha a könyvben található a 25 receptet sorban elkészíted, kellő rutint szerezel, hogy a végén akár egy kenyeret is meg tudj sütni. Ezt a tematikát szeretném a többi könyvemnél is követni.

Hogyan születnek a receptek?

Napközben sokat jövök-megyek, sokszor eszem máshol. Ha beülök egy étterembe már egy alapanyag el tud indítani bennem egy új ötletet, de a szakácskönyvek vagy blogok olvasása is tud inspirálni. A látottak, olvasottak alapján megjelenik egy íz a számban, amit aztán el is készítek.

Melyek azok az alapanyagok, amik sosem hiányozhatnak a konyhádból?
Mindig van darált hús a hűtőmben, ami jó alapja valamilyen húsos tésztának vagy húsgolyónak. A levelestészta is állandó hozzávaló, egy kis zöldséggel, sajttal szuper dolgokat lehet készíteni, de a tésztafélék, a tonhal sem hiányozhat a konyhámból.

Milyen ételeket rendelsz, ha étterembe mész?

Szeretek kísérletezni, imádok új helyeket felfedezni. Nem vagyok oda a tengeri herkentyűkért és a belsőségeket sem kedvelem. Viszont a tésztákat imádom és a különböző húsoknak sem tudok ellenállni. Ha pedig friss koriander van valamiben, akkor azt kötelező megkóstolnom!

Mit szeretnél elérni a későbbiekben?

Szeretném, ha minél többen- akik eddig még nem is hittek magukban, vagy azt gondolták nincs idejük főzni-beállnának a konyhába. Nekik szeretném elkészíteni az 5 hozzávalós könyvek teljes sorozatát, étkezésekre, tematikákra lebontva. Azt hiszem, azért ezzel lesz még egy kis munkám, hiszen most tartunk csak a reggeliknél!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Csak óvatosan, ezek az ételek ártanak az agyadnak

Csak óvatosan, ezek az ételek ártanak az agyadnak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a lépést beiktatod a szájápolási rutinodba, garantáltan egészségesebbek lesznek a fogaid (x)

Ha ezt a lépést beiktatod a szájápolási rutinodba, garantáltan egészségesebbek lesznek a fogaid (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)