Dombai Laura családjának a kedvence: hagymaleves fokhagymás pirítóssal

2020.május.3.

Ha te is imádod a leveseket, akkor mindenképpen érdemes legalább egyszer elkészítened a hagymalevest, amely egyébként egy nagyon sokszínű étel, ugyanis többféle módon elkészíthető. De nézzük most Dombai Laura receptjét!

Dombai Laura családjának a kedvence: hagymaleves fokhagymás pirítóssal
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (4 fő részére)

Elkészítés:

Karikákra vágjuk a póréhagymát és a vöröshagymát. (Utóbbit inkább fél karikákra.) Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a vajat, (én mindig teavajjal főzök) majd beletesszük a hagymákat. Sózzuk ízlés szerint és pároljuk fedő alatt. Látni fogjuk, hogy kezd összeesni a hagyma, ekkor alacsony lángon folyamatos kevergetéssel tovább "sütjük" a hagymákat kb 20 percig (karamellizáljuk), majd hozzáadunk 3 gerezd fokhagymát. (amit apróra vágunk előtte) Borssal, szerecsendióval megszórjuk és néhány percig még kevergetjük.
Beleöntjük a bort, illetve 1-2 perc után az alaplevet! Főzzük még 20 percet!
Szeletekre vágjuk a bagettet, majd betesszük a sütőbe és megvárjuk, hogy aranybarna pirítósokká váljanak. Fokhagymával gyors mozdulatokkal (forró ilyenkor, de legalább beszívja az ízeket) átkenjük mindkét oldalát, ha már elkészültek. Tálaláskor a levest megszórjuk reszelt sajttal (én ehhez ementálit szoktam venni) és pirítóssal fogyasztjuk.

Könnyű, de laktató! Isteni finom étel, nálunk az egész család imádja! Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet

Így teheted hangulatos randihelyszínné az otthonodat

Így teheted hangulatos randihelyszínné az otthonodat

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk