Elindult a KIOSK reggeli: nem győzünk válogatni a finomságok közül

Pár hónapig szinte elképzelhetetlen volt, hogy újra a családunkkal, barátainkkal együtt tervezzük a programokat, közös élményeket gyűjtsünk. A KIOSK-ban úgy gondolják, hogy minden egyes nap ünnep lehet, ha közösen ülünk az asztal köré - immár a reggeli órákban is, mostantól minden nap fejedelmi reggelikkel készülnek - hisz az élet szép!

Az ébredésre és életigenlésre komponált menüt Orosz Gábor séf vezényletével állították össze minden nap reggel 08:00-11:30-ig elérhető menüt a teraszon is élvezhetjük. Az egyszerű lekváros croissanttól a ház füstölt lazaccal, spenóttal és hollandi mártással kínált buggyantott tojásig ér. Amellett, hogy központi szerepet kapnak a mennyei, ropogós héjú kovászos kenyerek és a YouTyúk szabadtartású, kapirgálós csirkéktől származó tojásai, azokra is gondoltak, akik könnyedebb zabkására, zöldségekre, gyümölcsökre, vegán megoldásokra vágynak a korai órákban.

"Az elmúlt hónapok egyik legfontosabb tanulsága, hogy az összefogás, barátságok és az emberi kapcsolatok bármilyen nehézségen átsegítenek. Régi álmunk vált valóra a reggeli megvalósításával, mostantól így nem csak az estéket, hanem a reggeleket is új élményekkel töltve, közösen ünnepelhetjük. Ételeinket is ez inspirálta." - nyitotta a közös reggelit Hlatky Schlichter Hubert, a KIOSK tulajdonosa.

A laktató tojásételeket szabadon választott feltétekkel, megannyi extrával is elkészítik, de az olyan előre összeállított, komplett buggyantott tojásos fogásokban is profik, mint az Eggs Benedict, vagy az Eggs Royale. A zöldspárgával és szarvasgombás hollandi mártással tálalt KIOSK Eggs Benedict pedig egyenesen az étlap egyik ékköve. Az italkínálat is tökéletesen passzol a kiválasztott menühöz: a frissen facsart smoothiek és koktélkülönlegességek mellett Veuve Clicquot champagne-t is poharaznak a vendégeknek. Ahogy azt már a KIOSK esetében megszokhattuk előszeretettel nyúlnak vissza a magyar
klasszikusokhoz, ez a reggelivel sincs másképp. Legyen szó a tradíciókat követő, töltött bundás kenyérről vagy a lecsó inspirálta magyar shakshukáról, ami alapértelmezetten házi kolbásszal és tükörtojással felturbózva érkezik.
Hiszen arról volt szó, hogy a reggeli akkor az igazi, ha kiadós!

Ünnepeljük hát az új napot, a korai napsugarakat, a szeretteinket, az együtt töltött időt… és, ha mindehhez egy pohár pezsgőt is rendelnénk, tegyük meg bátran!
Az élet szép – Koccintásunk is rá!
A reggeli ételeket méltóképp koronázza meg Madame Clicquot története és sikere pohárba töltve, aki korát és kilátásit meghazudtolva építette fel világhírű Champagne házát. Nem volt kérdés, hogy a KIOSK ezt a champagne házat társítja új kínálata mellé, hogy inspirációul is szolgáljon mindannyiunknak!

Barbe Clicquot 27 évesen vált özveggyé, (a veuve szó özvegyet jelent) és a 19. század viszontagságai ellenére alapozta meg a világ második legnagyobb champagne házának nemzetközi sikereit. Érvényesült az üzleti világban annak ellenére, hogy a nőknek akkor nem lehetett személyigazolványa sem. Olyan technológiai újításokat talált fel, amelyek a mai napig a champagne készítés alapját képzik. Példaképp neki köszönhetjük az első évjáratos champagne-t vagy az első házasított rosé champagne-t is.

A ház leghíresebb tétele vagy zászlóshajója a Yellow Label, ami a sárga címkéjéről kapta a nevét. A kifejezetten angol piacra szánt tételt így különböztették meg édesebb, fehér címkés társaitól. A mai napig Madame Clicquot örökségét és történetét ez az egyedi címke őrzi, ami mára világszerte megtalálható a polcokon.

Fotók: Boldog Attila / KIOSK

Ez is érdekelhet

Már csak márciusig kell várni a Chanel új táskájára

Már csak márciusig kell várni a Chanel új táskájára

Szépséghírek

10+1 elképesztő Eufória-smink, amiről nem tudjuk levenni a szemünket

10+1 elképesztő Eufória-smink, amiről nem tudjuk levenni a szemünket

G-Szex

Így lesz sokkal hosszabb a szex - 13 útmutató tanács

Így lesz sokkal hosszabb a szex - 13 útmutató tanács