Ez a kaja tuti bearanyozza a karanténban töltött napokat - Sült kacsamell lilahagyma-lekvárral

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A bezártság mindannyiunk számára új kihívásokat jelent. Az elmúlt hetekben nagyon sokan, akik eddig nem nagyon tevékenykedtek a konyhában, elkezdtek sütni-főzni. Az olyan pedig, akik eddig is szívesen főzőcskéztek most biztosan új receptekkel igyekeznek bővíteni a repertoárjukat. Természetesen a GLAMOUR magazin munkatársai is megállják a helyüket a tűzhely mellett, és szívesen kísérleteznek a konyhában. Csáti Melinda, a magazinunk szerkesztője a bezárkózás idején minden nap új recepteket hoz nektek:

Ez a kaja tuti bearanyozza a karanténban töltött napokat - Sült kacsamell lilahagyma-lekvárral
Fotó: GLAMOUR/CsátiMelinda

Dobd fel a karanténban töltött napokat egy igazán különleges ínyencséggel. Nem kell más hozzá csak egy kis kacsahús és némi lilahagyma. A sült kacsamell omlós, szaftos állagát, még jobban kiemeli a lilahagymalekvár édeskés ízvilága.

Sült kacsamell lilahagymalekvárral

Hozzávalók a sült kacsamellhez: 1 bőrös kacsamell, 1 evőkanál kacsazsír, só, bors, friss vagy szárított rozmaring
A hagymalekvárhoz: 5 db lilahagyma, 3 csipet só, bors, 1-1,5 dl víz, 3 teáskanál balzsamecet, 1 dl vörösbor, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál olaj

Így készítsd el:
Tisztítsd meg a hagymákat, majd vágd vékony csíkokra. Hevítsd fel az olajat egy edényben, add hozzá a cukrot. Kevergesd folyamatosan, míg a cukor aranybarna és folyékony nem lesz. Ezután add hozzá a hagymákat, dolgozd össze az cukros alappal, jöhet hozzá a vizet, mehet hozzá a só, a balzsamecet és ízlés szerint a bors. Hagyd lassú tűzön rotyogni, tíz perc után mehet hozzá a vörösbor is. Párold további öt percet a fedővel, majd vedd le és főzd tovább. Akkor lesz tökéletes, ha szinte minden folyadék elpárolgott és a hagyma krémes, lekvárhoz hasonlító állagot nem kap. Miközben hűl a lekvár, készítsd el a kacsát. Egy éles kés segítségével irdald be a kacsa bőrét. Fűszerezd be, majd tedd a húst bőrével lefelé fordítva egy felhevített serpenyőbe. Süsd át minden oldalát egy-egy percig. Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra, kenj ki egy tepsit egy kanál kacsazsírral. Tedd bele a húst bőrével felfelé, majd helyezd az alufóliával lefedett tepsit a sütőbe. Süsd húsz percig, félidőnél mindenképp vedd ki, locsold meg jól a zsírjával. Ha kész, vedd ki a sütőből, pihentesd egy kicsit és már szeletelheted is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Angelina Jolie új tetoválása megér egy gyors pillantást

Angelina Jolie új tetoválása megér egy gyors pillantást

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője