Ez a szilvás gombóc tökéletes választás a hét bármely napján

2020.szeptember.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Csempéssz egy-két őszi finomságot a konyhádba. Ez a szilvás gombóc az örök klasszikus és a megunhatatlan édességek egyike.

Ez a szilvás gombóc tökéletes választás a hét bármely napján
Fotó: Shutterstock

Szilvás gombóc

Hozzávalók: 30 deka liszt, 1 tojás, 3 burgonya, 1 deci olaj, 15 deka zsemlemorzsa, 3 teáskanál fahéj, 250 gramm szilva, 3 csipet só, 20 deka cukor

Így készítsd el:

Tedd fel a krumplit főni, közben mosd meg, magozd ki a szilvákat. Tedd egy edénybe, szórd meg a cukor háromnegyedével és a fahéj felével, majd keverd el Míg összeérnek az ízek, dolgozd össze a megfőtt krumplit a liszttel és a sóval, tedd rá a tojást és gyúrd jól össze. Nyújtsd ki, vágd le a széleit, vágj négyzeteket. Mindegyik közepét töltsd meg egy szilvával, majd formázd gombóccá. Főzz ki mindent forrásban lévő vízben, akkor lesz kész, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg az olajon a maradék cukorral, fahéjjal, majd forgasd bele a gombócokat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője